fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Je li (i) Vesku Drljači, od sredstava Zavoda “Pazarić”, renoviran stan?

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Ovih dana svjedoci smo isplivavanja nevjerojatnih činjenica o poslovanju JU Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić, nehumanom postupanju prema štićenicima, neljudskih i nehumanih uvjeta u kojima borave i žive. Bolje bi bilo reći-preživljavaju.

Spominju se i brojne malverzacije i novčane pronevjere koje se mjere u stotinama tisuća konvertibilnih maraka. Istraga će pokazati pravu istinu, sigurni smo da se prije radi o milijunima.

Tko je sve upravljao i nadzirao sramotu zvanu JU Pazarić?

Pregledavajući upravljačku strukturu u proteklih desetak godina, došli smo do podatka da je najdugovječniji “upravljač” u JU Pazarić, pomoćnik ministra Federalnog ministarstva rada i socijalne politike Dobrica Jonjić. Na čelu Upravnog odbora proveo je “samo” devet godina. Obzirom je Jonjić poznat kao jedan od najkooperativnijih Hrvata u federalnim institucijama još od 2001.godine, nije nikakvo čudo što u Sarajevu “pliva kao riba”. Prema informacijama, koje su javna tajna, kako u ministarstvu Veska Drljače tako i u krugovima družine kojoj pripada, jedna od tvrtki koja je izvodila radove u JU Pazarić je renovirala i njegov stan kojega je kupio u Sarajevu. Bilo bi zanimljivo vidjeti naplaćuje li od države naknadu za put od Zenice do Sarajeva kao i naknadu za odvojeni život? U stanu u Sarajevu živi sa sinom kojega je, eto sasvim slučajno, uposlio u JU Pazarić.

Jesu li i njemu, kao i direktoru Jasminu Ćerimagiću, na ispomoć pri renoviranju stana odvodili i štićenike JU Pazarić, nije nam poznato. To je posao za policiju. Nije nebitno za pripomenuti da je Jonjić više od četiri godine bio i član Upravnog odbora Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i upošljavanje osoba s invaliditetom, a kako stvari stoje raspetljava se i klupko oko kriminala u spomenutom fondu i samo je pitanje dana kada će (poput JU Pazarić) taj kriminalni “balon” puknuti kao mjehurić od sapunice.

U vrijeme dok je Jonjić bio član JU Pazarić, u istom je sjedila i Dalila Efendić koja se prošle godine “prešaltala” u Nadzorni odbor iste ustanove. Osim Efendićeve, Jonjića, Ćerimagića, puno toga oko svega što se događalo u JU Pazarić mogao bi (i morao) reći Benjamin Mešak koji je do prošle godine bio predsjednik Nadzornog odbora. Kako doznajemo Mešak je napustio ministarstvo i trenutno je uposlen u jednoj od sarajevskih općina. Vrlo moguće da ministarstvo nije napustio tek tako, jer je u ministarstvu uživao, bio stalni član plaćenih komisija i član Nadzornog odbora.

Ima li istine u informaciji da je i Vesku Drljači preko JU Pazarić renoviran stan?

Čim je otvorena afera oko JU Pazarić najveću i nevjerojatnu nervozu, pokazao je resorni ministar Vesko Drljača. Sigurno da nije ugodno kada se nađete u središtu sramotnog skandala, izrabljivanju i nehumanom postupanju prema štićenicima ustanove za koju ste izravno odgovorni.

No, ukoliko se pokaže točnom informacija da je i Drljači renoviran stan u naselju Pofalići, isto kao i Jonjiću, sredstvima namijenjenim štićenicima i izgradnji stambenih jedinica za štićenike i osoblje JU Pazarić, to bi bila do sada rijetko viđena sramota i svinjarija.

Imamo tri vrlo jedostavna pitanja za Veska Drljaču:

1. Je li istina da Vam je, preko JU Pazarić, renoviran stan (preciznije-kupatilo) u stanu koje se nalazi u naselju Pofalići?

2. Ako je gore navedeno istina, je li adaptacija urađena u vrijeme direktora Ćerimagića (SBB) ili Salića (SBB)?

3. Ako Vam je renoviran stan preko JU Pazarić, je li to možda razlog zašto ste šutjeli a cijelo vrijeme ste znali za kriminal u “horor” ustanovi?

Pitanja su vrlo jednostavna. Ako se ovi navodi kroz istragu koja se vodi, pokažu točnim, to bi trebalo dovesti, ne do ostavke, smjene,…, već do kaznene odgovornosti i procesuiranja dopremijera i ministra u Vladi FBiH, Veska Drljače.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});