Arhiva

JEDNA OD NAJVEĆIH AKCIJA: Tužilaštvu Kantona Sarajeva bit će predani 17 policajaca

Autor: dnevno.ba

U jednoj od najvećih policijskih akcija Uprave policije Kantona Sarajevo po nalogu Tužilaštva KS jutros je uhapšeno 17 saobraćajnih policajaca. Oni se sumnjiče da su počinili više od stotinu krivičnih djela u vezi s primanjem dara ili drugih oblika koristi i zloupotrebom položaja ili ovlasti.

Uhapšeni policajci su: Damir Bihorac, Emrah Hasanspahić, Midhat Muslić, Nizamir Đulović, Alen Delić, Gojko Pećenica, Amel Bulbul, Radenko Palangetić, Aleksandar Đurica, Alen Kozić, Miran Golijanin, Hajrudin Ćalija, Sead Dramalija, Elvir Sipović, Mensur Skenderović, Nedim Gljiva i Alem Ibišević.

Kako saznajemo, Damir Bihorac je bio predmet i u ranijim istragama sarajevske policije za ista koruptivna djela. Među uhapšenima su i članovi uže porodice starijih policijskih službenika.

Neki od 17 uhapšenih su tokom jutrošnjih pretresa i hapšenja pokušali i sakriti novac za koji se sumnja da je stečen ilegalnim radnjama, odnosno onim radnjama za koje se terete.

Jedinica za saobraćaj KS ima nešto više od 100 policijskih službenika, a današnjim hapšenjem 17 policajaca ova jedinica je značajno desetkovana. Kako nam je nezvanično rečeno, današnja akcija je uslijedila nakon višemjesečne istrage i prikupljanja dokaza, a sve s ciljem odlučne borbe protiv kriminala i korupcije u vlastitim redovima.

Pripadnici MUP-a KS jutros su izvršili pretrese na 17 lokacija, na području Kantona Sarajevo, Zeničko-dobojskog kantona i Istočnog Sarajeva. Asistenciju u akciji su pružali i pripadnici Obavještajno-sigurnosne agencije.

Uhapšeni bi trebali u najkraćem vremenu biti privedeni Tužilaštvu Kantona Sarajeva.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI