fbpx

Jednomjesečni pritvor Eminu Selimiću zbog posjedovanja 40 kilograma droge

Autor: Fena

ISTOČNO SARAJEVO - Okružni sud u Istočnom Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor Eminu Selimiću iz Sarajeva, koji je uhićen zbog posjedovanja više od 40 kilograma droge.

Informaciju da je u petak, 12. srpnja , Selimiću određen pritvor od 30 dana, potvrdio je njegov odvjetnik Vedad Kolašinac.

– Selimić se tokom prvog saslušanja u Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo branio šutnjom – dodao je Kolašinac.

Ranije su mediji izvještavali da je pronađena droga u vrijednosti između 150.000 i 220.000 konvertibilnih maraka (KM).

Prema dokumentaciji koju BIRN BiH ima posjedu, u stanu u opštini Istočno Novo Sarajevo koji je osumnjičeni koristio u toku 2019. godine, do 10. jula, nakon pretresa nađena je veća količina droge speed, marihuana i ecstasy, kao i predmeti koji se upotrebljavaju za proizvodnju i rasparčavanje droge.

Nakon uhićenja  11. srpnja , načelnik Policijske uprave Istočno Sarajevo Branimir Šehovac je istakao da je, pretresom stana i pomoćnih objekata koje je to osoba koristila u Hilandarskoj ulici u Istočnom Sarajevu, pronađena velika količina droge, između ostalog 16 kilograma marihuane, 14 mobilnih telefona i veći broj novčanica.

On je naveo da je oduzeto i pet digitalnih vaga i pribor za pakovanje droge, javlja Balkanska istraživačka mreža Bosne i Hercegovine (BIRN BiH).

 

Autor: Fena

ZADNJE VIJESTI