fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Jesu li stručnjaci iz SDP-a spremni stati na čelo građanske revolucije u BiH?

Autor: Dnevno.ba

ZENICA - "SDP nikad nije kriv ni za što?! Njima je najbolje iz opozicije kritizirati vlast za ono u čemu pokadkad i sami sudjeluju. Bilo bi dobro pregledati ishode glasanja kod donošenja kontroverznih zakona i odluka i obznaniti, da se ima kome. Javnost pada na populizam a vijesti ionako traju dva tri dana a potom padaju u zaborav", navodi se u reakciji sve popularnijeg bloga 32. vijećnik na zadnja "oglašavanja" SDP-a BiH u Zenici.

“Osim Nermina Nikšića, predsjednika SDP-a koji je i sam bio federalni premijer, prema pisanju medija natpolovičnu većinu (9 ministara) u Vladi Federacije BiH 2015.god. imali su ministri iz redova SBB-a i HDZ-a. Prema tome, umjesto priopćenja za javnost i piskaranja po fejsbuku SDP-u bi bilo bolje da uradi nešto konkretno na spašavanju rudnika u Zenici, ali kako da im pomognu ako se vazda kriju iza opozicije. Nakon Općih izbora 2018.godine nisu htjeli u vlast, radije će iz opozicije kritizirati kako treba rudarima pomoći. Imali su priliku pomoći im dok je Nikšić bio premijer ali tada nisu pisali priopćenja kako je rudarima teško ili kako se ne uplaćuju doprinosi. A oni se ne uplaćuju godinama, čak i onda kada je Nikšić bio premijer”, kaže se dalje u ovom odgovoru.

Oni iz SDP-a navodno pozivaju građane da stanu na stranu rudara da se zajednički odupre planovima koje je, očigledno, neko smislio u Sarajevu.

“Osim stajanja na stranu, šta konkretno predlažete gospodo? Da građani ponište sudske odluke i rješenja? Da građani idu PROTIV suda??? Da vladavinu prava riješi ulica i demonstracije? Podsjećam gospodu iz SDP-a da se vladavina prava ostvaruje slobodnim i neposrednim izborima, ustavnim jamstvima ljudskih i manjinskih prava, podjelom vlasti, nezavisnom sudskom vlašću zasnovanu na Ustavu i zakonu. Dijeliti vlast ovaj put niste htjeli, građani sami neće protiv suda a za revoluciju su potrebne vođe. Želite li nam sa ovim priopćenjem reći da ćete stati na čelo revolucije? Ako ćete Vi stati na čelo revolucije građani su uz vas! Od stranačkih priopćenja i fcb.podrške ljudi su počeli dobivati proljev i osip”, ističe se na kraju ovog jako zanimljivog teksta.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});