fbpx
Foto: Screenshot/ Youtube

Još uvijek traje zasjedanje u HDZ-u BiH oko kandidata za hrvatskog člana Predsjedništva

Autor: dnevno.ba

Nakon što je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović najavio kako će se danas objaviti kandidacijske liste ove stranke za predstojeće izbore, najviše interesa javnost pokazuje za informaciju o tomu koga će HDZ kandidirati za hrvatskog člana Predsjedništva.

U javnosti se proteklih tjedana “operiralo” s nekoliko imena. Najprije se pojavila špekulacija kako bi kandidat HDZ-a za hrvatskog člana Predsjedništva mogao biti aktualni gradonačelnik Mostara Mario Kordić dok se najvjerodostojnijom špekulacijom činila ona koja je govorila da bi tu ulogu trebao preuzeti sam Čović koji je već obnašao tu dužnost.

Posljednjih dana se pak nagađalo kako u utrku za hrvatsku poziciju u tročlanom Predsjedništvu BiH mogla ući Borjana Krišto kao dugogodišnja dužnosnica HDZ-a BiH. Krišto je već jednom ranije bila u utrci za tu dužnost, a ovoga puta za kandidatkinju ju je nominirala organizacija HDZ-a BiH u HBŽ-u. Također, spominjalo se i kako bi HDZ mogao kandidirati nekog iz središnje Bosne.

Ipak, prema informacijama portala Dnevnik.ba, još uvijek ništa nije do kraja dogovoreno i u trenutku objave ovog teksta još uvijek traje sjednica rukovodstva HDZ-a BiH na kojoj će se donijeti konačna odluka o kandidatu HDZ-a za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

Inače, HDZ će biti jedina hrvatska stranka koja će ponuditi kandidata za člana Predsjedništva, dok će bošnjačka politika ponovno pokušati preko Komšića Hrvatima oteti ovu poziciju. Bošnjačka politika fenomen Komšić planira spustiti i na razinu Doma naroda FBiH gdje će pookušati instalirati šest halal-Hrvata. Opći izbori u BiH održat će se početkom listopada ove godine.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI