fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

JOSIP MILIĆ: Ljudi moji bit će to kraj za Demokratsku frontu i Željka Komšića!

Autor: I. Vukšić

MOSTAR – U Mostaru je održana Osma skupština Sindikata srednjih škola HNŽ-a na kojoj su za članove Nadzornog odbora izabrani profesori Igor Veber, Mirko Grozdanić i Veso Alilović. Za članove Suda časti izabrani su Marinela Primorac, Zlata Sarić i Dijana Ereš, za tajnika Ivica Mustapić, a za predsjednika Josip Milić.

U izvješću o radu sindikata u proteklom razdoblju Milić je, među ostalim, kazao kako se prosvjede iz veljače 2014. željelo u javnosti okarakterizirati kao da su sindikalni, iako sindikat nije imao veze s organiziranjem istih. Rad sindikata time je jedno vrijeme bio malo poljuljan, no nužno je nastaviti daljnju borbu za dostojanstvo prosvjetnih djelatnika.

Milić je istaknuo i pozitivan rad Vlade Denisa Lasića koja je donijela Zakon o vodama, temeljem kojeg su godišnji prihodi županijskoga proračuna uvećani za petnaestak milijuna maraka godišnje, što je značajno poboljšalo datum isplate plaća, javlja novinska agencija NINA.

Što se tiče najavljivanog Zakona o radu i ukidanja stečenih prava, kao što su kolektivni ugovori i ugovori na neodređeno vrijeme, Milić je istaknuo da će sindikati, budu li solidarni, uspjeti spriječiti donošenje tog nepovoljnoga zakona. Dodao je da javnost mora znati da se taj zakon donosi na federalnoj razini i kako polazi iz Federalnog ministarstva rada, čiji je ministar iz stranke Željka Komšića (DF).

“Taj se ministar javno zalaže za ovakav zakon koji ide izravno protiv radnika, a za krupni kapital i međunarodne mešetare. Ako iz Komšićevog ministarstva upute takav prijedlog zakona u parlamentarnu proceduru, njihova će dvoličnost biti do kraja raskrinkana”, kazao je Milić dodajući da će to biti početak kraja Komšićeve stranke i dokaz da je njihovo zaklinjanje u radnike najobičnija prijevara.

“Time bi Komšić i njegov kadar pokazali da su, zapravo, poslušnici isključivo stranoga kapitala i stranih mešetara. Sindikat srednjih škola će se pridružiti sindikalnoj borbi protiv ovakvog nepravednog zakona mogućim štrajkovima i prosvjedima zajedno s ostalim sindikatima iz FBiH i cijele BiH” – najavio je Milić.

Autor: I. Vukšić
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});