fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Josipović otkrio zašto odbija komentirati situaciju u BiH: Što god kažete, bez obzira na najbolje namjere…

Autor: Dnevno.ba

Uopće ne sumnjam da će bogata povijest i kultura Crne Gore, bez obzira tko bude na vlasti, biti čvrst temelj očuvanja crnogorskog identiteta, kazao je u intervjuu portalu CdM sveučilišni profesor i bivši predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović.

On poručuje da je važno da Crna Gora što prije provede reforme i zaključi pregovore s EU. Josipović naglašava da taj put nije, li lagan, ni brz, ali da je nagrada na kraju puta velik

Josipović se, između ostalog, dotaknuo i situacije u Bosni i Hercegovini.

“Već dulje vrijeme potpuno izbjegavam komentirati stanje u i oko BiH. Naime, tamošnji političari i stranke, pa i cijelo društvo toliko je podijeljeno, s drastično različitim viđenjem budućnosti te zemlje, da što god kažete, bez obzira na najbolje namjere, nekome to bude povod za zaoštravanje, bilo unutarnjih, bilo međudržavnih tenzija. Osobno, meni je BiH osobito draga zemlja. U vrijeme mog predsjedničkog mandata bili smo znatno popravili odnose. Danas je u BiH stanje ozbiljno i nikakvim komentarom ne želim dolijevati ulje na vatru.

O budućnosti BiH mogu i moraju odlučiti tamošnji političari, institucije i građani. Što se predsjednika Milanovića tiče, mislim da nema zlih namjera kakve mu neki pripisuju, da i on želi BiH dobro, da želi da ta zemlja uđe što prije u EU. Ali je često, ne samo kada je riječ o BiH, izričaja koji može biti prijeporan, nekada i neodmjeren, može koga povrijediti. Posebno kada je riječ o međunarodnim odnosima. Za mene je uvijek bilo važno naglasiti da valja poštivati suverenost BiH, paziti na granicu čiji prelazak znači miješanje u unutarnje poslove druge zemlje i znati kako o sudbini BiH mogu odlučivati samo građani i institucije te zemlje, uvažavajući specifičnosti koje proizlaze iz činjenice postojanja tri konstitutivna naroda”, kazao je Josipović.

 

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});