fbpx

JOZIĆ: SIPA je proslijedila dokumentaciju vezanu za načelnika Barbarića Tužiteljstvu i MUP-u ZHŽ

Autor: Ljubuski.info

LJUBUŠKI - Rad načelnika općine Ljubuški Nevenka Barbarića je pod lupom nekoliko državnih institucija. Izjava Kristine Jozić glasnogovornice SIPA-e da je proslijeđena dokumentacija na daljnje postupanje MUP-u i Tužiteljstvu ZHŽ to potvrđuje.

Ponajprije radi se o slučaju Nativa i sudskoj presudi po kojoj općina Ljubuški treba vratiti 2.312.000 KM glavnice i pripadajuće zatezne kamate po zakonskoj stopi od 12%. Ukupan dug dobrano prelazi 3.300.000 KM.

Da podsjetimo, OV Ljubuški je donijelo odluku u studenom 2011. godine o podizanju 2.315.000 KM kredita u HYPO banci isključivo namijenjenih za vraćanje novca Nativi za zemlju na Zvirićima. Barbarić nije sukladno odluci isplatio dugovanje, već je novce potrošio u druge svrhe.

U svibnju 2014. godine inspektori FUP-a su izuzeli dokumentaciju i proslijedili je mjerodavnima.

Trenutačno su računi općine u blokadi, a i ova isplata čeka u banci na redoslijed isplata.

Prema sadašnjim informacijama cijeli se slučaj “zakomplicirao”. Barbarić je u zadnje vrijeme često komunicirao zbog terećenja s nadležnim institucijama.

Ovo nije jedinstven slučaj u općini Ljubuški. “Nativa” ima još, samo je pitanje trenutka kada će ugledati svjetlo dana. Radi se o manjim iznosima, ali ih na prste nije moguće prebrojati.

Općina je pred financijskom katastrofom opterećena nezakonitim prodajama zemlje, čiji se novac potrošio netransparentno, ali je izgledno da će ga se, kao i slučaju Nativa, morati vraćati lažnim investitorima.

Autor: Ljubuski.info

ZADNJE VIJESTI