fbpx

Kadirov objavio da je osvojen još jedan grad: Glavni dijelovi potpuno očišćeni

Autor: Hina

Čečenski vođa Ramzan Kadirov danas je rekao da su njegovi vojnici preuzeli kontrolu nad većinom istočnog ukrajinskog grada Popasna, dok su ukrajinski dužnosnici rekli da se bitka za istočni grad još vodi.

Sredinom travnja ruske snage pokrenule su novu ofenzivu duž većeg dijela istočnog krila Ukrajine, a jedni od najintenzivnijih napada i granatiranja nedavno su se dogodili oko Popasne u regiji Lugansk.

“Borci čečenskih specijalnih snaga stavili su većinu Popasne pod kontrolu”, napisao je Kadirov koji je nerijetko sebe opisivao kao “pješačkog vojnika” ruskog predsjednika Vladimira Putina.

“Glavne ulice i središnji dijelovi grada potpuno su očišćeni”, napisao je u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

Reuters nije uspio neovisno provjeriti izvješća.

Savjetnik Zelenskog: Ovo je već 117. put da to tvrde

Iz Ukrajine nije bilo trenutnog odgovora, no u subotu navečer savjetnik predsjednika Volodymyra Zelenskog Aleksij Arestovič rekao je da se nastavljaju teške borbe za grad.

“Bitka za Popasnu je u tijeku. Ruski propagandisti radosno su izvijestili da su je već zauzeli, ali nije baš tako. Ovo je, samo ovog tjedna, njihova 117. tvrdnja o ‘hvatanju Popasne'”, rekao je Arestovič.

“Čečeni ne sudjeluju u borbama, nego pljačkaju i snimaju videe”

Guverner regije Lugansk Serhiy Gaidai rekao je u subotu da ukrajinske snage još uvijek kontroliraju to područje.

“Situacija je vrlo teška, ali pod kontrolom”, rekao je Gaidai.

Dodao je da čečenski vojnici nisu sudjelovali u borbama, već su pljačkali i snimali video zapise.

Kadirov je na Telegramu često objavljivao izvješća i video zapise čečenskih vojnika koji navodno sudjeluju u aktivnostima u Ukrajini, no nije bilo potvrde o tome koliko ih je zapravo došlo i sudjeluju li u borbama.

 

Autor: Hina

ZADNJE VIJESTI