fbpx
Foto: Twitter

Kadirov zaprijetio: Uskoro ćemo pokazati što znači osveta

Autor: Dnevno.ba

Čečenski čelnik Ramzan Kadirov oštro je kritizirao postupke ukrajinskog vodstva kao terorističke i obećao osvetu za napad dronovima na Moskvu.

“Sve je moguće, ali za sada neću otkrivati detalje. Uskoro ćemo u zoni specijalnih operacija pokazati što je osveta u punom smislu te riječi”, napisao je Kadirov na svom Telegramu.

Kadirov smatra da napad bespilotnim letjelicama na Moskvu nije imao nikakvog taktičkog, strateškog, pa čak ni psihološkog smisla jer je izveden daleko od područja borbi.

“No, svatko tko je upoznat s metodama terorista izvježbanih prema američkim predlošcima, shvaća da je to bio pokušaj privlačenja pažnje i osvajanja bodova nakon velikih poraza na bojnom polju”, istaknuo je.

Čečenski čelnik je dodao da kijevsko vodstvo donosi odluke “koje ne ostavljaju nikakvu sumnju da se koriste terorističkim metodama i da su stoga teroristi”. Također je pozvao europske zemlje da razmisle koga sponzoriraju i pod kojim uvjetima daju oružje.

“To će im se obiti o glavu kada Rusija pokuca na vrata, primjerice, Njemačke ili Poljske. Neće imati čime odgovoriti – svo je oružje potrošeno na Ukrajinu”, rekao je Kadirov.

Ukrajinske bespilotne letjelice napale su Moskvu i Moskovsku regiju u utorak ujutro. Prema ruskom ministarstvu obrane, u napadu je sudjelovalo osam dronova od kojih je pet oboreno, a još tri onesposobljeno. Dvoje ljudi u Moskvi obratilo se liječnicima za pomoć. Brojni objekti pretrpjeli su manja oštećenja.

Ruske specijalne snage sada se pripremaju za “oslobađanje” niza naseljenih područja na teritoriju Narodne Republike Doneck, rekao je čečenski čelnik Ramzan Kadirov na svom Telegram kanalu, prenosi Tass.

“Prijatelji, čečenske postrojbe dobile su novu naredbu o preraspodjeli svojih snaga. Teritorij u Doneckoj Narodnoj Republici (DPR) postali su njihova zona odgovornosti. U skladu s naredbom, čečenski borci trebaju započeti s aktivnim borbenim operacijama za oslobađanje niza naseljenih područja”, rekao je Kadirov.

Prema njegovim riječima vojne postrojbe sada se pripremaju za jurišne operacije uz aktivnu potporu Ministarstva obrane Rusije i Glavnog stožera Oružanih snaga Rusije.

“Prva faza je u tijeku već nekoliko dana dok zapovjedništvo ovih jedinica izrađuje planove za kretanje naprijed i oslobađanje naseljenih područja”, rekao je čečenski čelnik.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI