fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Kadribegović: “Sve oko ovih respiratora je neizvjesno. Moramo vidjeti što ćemo na KCUS”

Autor: dnevno.ba

Mustafa Kadribegović, v. d. direktora Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) smatra kako je nakon jučerašnjih iskustava u Goraždu proces instaliranja respiratora koje je uvezla "Srebrena malina" neizvjestan.

“Jučer u Goraždu zbog tehničkih problema jedan respirator nije ni instaliran, a na drugom instaliranom uređaju je provedena verifikacija. Izlazna mjerenja nisu bila zadovoljavajuća. Danas je planirano da na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) bude montiran određeni broj respiratora”, kazao je Kadribegović za Klix.ba.

Na KCUS-u instalateri beogradskog “Profesional Medica” putem svoje sestrinske firme “Dre Medical” iz Sarajeva “puštaju u pogon” novih 16 uređaja, a znak pitanja stavljen je ispred pomenutih kompanija, jer one nisu ovlašteni serviseri za nabavljene respiratore ACM812A.

“Tačno je da nisu ovlašteni serviseri. Mi smo proveli dva procesa javnih nabavki u kojima smo tražili ovlaštene servisere i niko se nije javio. Oni jesu ovlašteni serviseri nekih drugih proizvođača, ali ovog kineskog još uvijek nisu. Iako sam dobio informaciju da su pokrenuli postupak dobijanja”, kazao je on.

Direktorica Kantonalne bolnice u Goraždu Nermina Kamenica jučer je kazala da očekuje nova dva uređaja, umjesto onih jučerašnjih koji su se ispostavili neispravnim, ali izgleda da to nije izvjesno.

“Vidjet ćemo sada, neizvjesno je to. Vidjet ćemo kako će to danas ići, ako bude isti trend, nema smisla slati im nove”, kazao je Kadribegović.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});