fbpx

KAKO JE ELON MUSK POSVAĐAO SRBE I HRVATE Opet se povela rasprava oko jedne stare teme!

Autor: Dnevno.ba

Očekivano, u komentarima su se javili brojni korisnici iz Hrvatske i Srbije i dok su oni iz Hrvatske izražavali svoj ponos na to da je Tesla Hrvat, s druge strane su komentari bili potpuno suprotni.

Elon Musk je na Twitteru, ispod objave kako u Hrvatskoj raste prodaja automobila Tesla, napisao – ‘Nikola Tesla rođen je u Hrvatskoj, roditelji su mu bili Srbi’ i izazvao međunarodnu Twitter dramu – je li Nikola Tesla Hrvat ili Srbin?

Očekivano, u komentarima su se javili brojni korisnici iz Hrvatske i Srbije i dok su oni iz Hrvatske izražavali svoj ponos na to da je Tesla Hrvat, s druge strane su komentari bili potpuno suprotni, pišu 24sata.hr.

Osim inzistiranja da je Tesla ipak Srbin, u najvećem broju su korisnici iz Srbije samljeli Muska komentarima da u vrijeme kada je Tesla rođen Hrvatska nije ni postojala i da je Tesla rođen i odrastao u Austro-Ugarskoj, a potom se preselio u New York. Dakle, ono što se smatra današnjom Hrvatskom za Teslin život nema nikakav značaj.

Kako bi potkrijepili svoje tvrdnje da Tesla nema nikakve veze s Hrvatskom, Musku su stavili nekoliko karti Austro-Ugarske i pitali: “Ajde, pokaži gdje je Hrvatska? Vidiš li je?!”

“Da vam pojasnim. Tesla je rođen u Austro-Ugarskoj, ali je točno da je bio 100 posto Srbin”, napisala mu je jedna korisnica.

Kao još jedan dokaz da je zaista Srbin, Musku su napisali da se Teslin pepeo čuva u Beogradu.

Osim povijesne lekcije o Austro-Ugarskoj, Musk je u komentarima mogao pročitati i da su Hrvati pobili potomke njegove šire obitelji, zapalili njegovu rodnu kuću u Smiljanu i digli u zrak Teslin spomenik u Gospiću. Jedan je čak naveo da bi Hrvati ubili i samog Teslu da su imali priliku.

“Tesla nema nikakve veze s Hrvatskom, osim one da su Hrvati poklali cijelo njegovo selo”, napisao je jedan korisnik.

Musk je dobio po ‘prstima’ od komentatora jer ne spominje dovoljno Matu Rimca, “živućeg Teslu koji radi čuda baš kao Musk i dolazi iz iste zemlje kao Tesla”.

Hrvatski korisnici su Musku objasnili da Teslini preci nisu imali nikakve veze sa Srbijom i Srbima sve dok njegov otac nije postao pravoslavni svećenik.

“Tako je, Tesla je rođen i odrastao je u Hrvatskoj. Imamo i Matu Rimca, dođite ulagati u Hrvatsku, imamo genijalce!”, napisao je jedan korisnik, a još jedan se pobrinuo da Musk ne zaboravi na još jednu stvar koja potječe iz Hrvatske:

“I kravata je hrvatski izum!”, prenose 24sata.hr.

 

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI