fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Kako ne raditi ništa, a zaraditi 30.000 maraka za pola godine?

Autor: Dnevni list

SARAJEVO - Ispostavlja se da nigdje u Europi političari ne zarađuju i do osam puta više od svojih građana osim u Bosni i Hercegovini.

Državni parlamentarci, uprkos neradu u javnom interesu, proteklih mjeseci primali su enormno visoke plaće. Bavili su se privatnim interesima i uglavnom su usvajali samo odluke koje će im omogućiti primanje plata i ostalih naknada koje ih sljeduju u skladu sa Zakonom o plaćama i naknadama u institucijama Bosne i Hercegovine.

Ne raditi, a dobro zaraditi. To je princip ponašanja državnih parlamentaraca koji su za pola godine u džepove stavili po 30 tisuća maraka, iako nisu uspjeli da usvoje nijedan zakon ili bilo koji drugi akt, javlja televizija BN.

Predstvnički dom Parlamentarne skupštine BiH od 6. prosinca prošle godine, kada je konstiturian, pa do danas nije održao nijednu sjednicu, ali to nije bio razlog da ne prime plaću.

’’Visoke naknade za državne parlamentarce u suštini ne bi trebalo da predstavljaju problem zato što bi oni trebalo da obavljaju jedan veoma odgovoran posao. Donošenje zakona, zakona koji odlučuju o našim životima. Međutim, suštinski problem predstavlja to što oni ništa ne rade. S druge strane to su bezobrazno visoke plate kada dobar dio populacije jedva sastavlja kraj s krajem’’, kaže komunikolog Mladen Bubonjić.

Autor: Dnevni list
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});