Kako su Zaboravljeni branitelji doživjeli jučerašnji susret s ministrom Begićem?

Autor: Dnevno.ba

GRUDE - Na poziv Ministarstva branitelja Zapadnohercegovačke županije, predstavnici Udruge Zaboravljeni branitelji danas su, skupa s predstavnicima drugih braniteljskih udruga, sudjelovali na radnom sastanku u Grudama.

Tema sastanka je bilo predstavljanje i usuglašavanje Nacrta Zakona o dopunskim pravima branitelja i članova njihovih obitelji Zapadnohercegovačke županije.

Na sastanku, koji je trajao više od četiri sata, raspravljalo se o spomenutom Nacrtu Zakona koji je najvećim dijelom prepisan iz Federalnog zakona.

Novina u ovome Nacrtu Zakona koja se prezentirala je da bi Županija preuzela brigu i skrb za branitelje od 55 do 57 godina.

Predstavnici Zaboravljenih branitelja su ministru Mladenu Begiću i ostalim sudionicima ponovili svoj poznati stav kako ne odstupaju niti milimetra od svoga stajališta da branitelji moraju ostvariti braniteljski dodatak bez ikakvih dodatnih uvjeta koji se pred njih postavljaju, kao i činjenicu da je i ovaj Nacrt Zakona diskriminatoran i nepravedan prema onoj kategoriji branitelja koja nije ostvarila nikakva primanja temleljem sudjelovanja u ratu.

Rasprava je na trenutke bila vrlo oštra i zanimljiva, a ministru Begiću je rečeno i to da je Udruga Zaboravljeni branitelji preko svoga odvjetničkog tima završila apelaciju na novi Federalni zakon o braniteljima, te da će isti biti vrlo skoro u parlamentarnoj proceduri.

Ministar je istom prilikom kazao kako će sačekati događanja na federalnoj razini kako bi se prišlo donošenju novog zakona na županijskoj razini i obećao novi sastanak s braniteljima, ističe se u priopćenju Udruge “Zaboravljeni branitelji”.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI