fbpx

Kakve poruke šalje Darko Juka?

Autor: R.I.

MOSTAR - Autorski tekst rukovoditelja Korporativnih komunikacija u Aluminiju d.d. Mostar i Galerije Aluminij Darka Juke, točnije njegov osvrt na međunarodnu nagradu PRO.PR Award koja mu je nedavno uručena u sklopu međunarodne konferencije, održane na otoku krku, Republika Hrvatska, objavljen je u PRO.PR časopisu, tiskanomu u sklopu današnjega izdanja bh. dnevne tiskovine Dnevnoga lista.

Tekst prenosimo u cijelosti.

Svaka je nagrada osvjedočenjem uspjeha, ali me PRO.PR Award osobito veseli jer dolazi od struke i nosi prepoznat međunarodni značaj. Poglavito sam počašćen prepoznavanjem mojega rada, jednako kao i razvitka ovoga segmenta djelovanja Aluminija koji je, nedvojbeno, jednom od najosvještenijih tvrtki u širemu okružju, kada je riječ o društveno odgovornomu poslovanju i ulaganju u razvitak komunikacijske struke.

U Aluminiju sam zaposlen 2009. godine, kao referent za odnose s javnošću. Zahvaljujući predanomu pristupu poslu, kreativnim i inovativnim zamislima te uspješnoj provedbi mnoštva projekata, opis mojih poslova i razina odgovornosti stalno su rasli.Napredovao sam do predstojnika Ureda za odnose s javnošću, potom i na razinu rukovoditelja Korporativnih komunikacija i Galerije Aluminij.

Prepoznajući bitnost uloge komunikacija i odnosa s javnošću, kao strateški vitalnu za upravljačka tijela tvornice, direktor Aluminija moje je djelovanje podredio izravno sebi, dajući mi ulogusredišnjega upravljanja komunikacijom korporacije s interesnim javnostima, s ciljem postignuća najvećega mogućeg ugleda Društva.Mojom su poslovnom odgovornošću komunikacijski odnosi koji uključuju skrb za korporativni identitet poduzeća, a razina uspostavljene suradnje s direktorom suštinski mi je osigurala i vjerodostojnu savjetodavnu ulogu prema prvomu čovjeku Društva.

PRO.PR Conference dodijelila mi je priznanje s obrazloženjem kako sam nesebičnom predanošću dao osobit doprinos razvitku procesa upravljanja komunikacijama i odnosima s javnošću. Predsjednik Organizacijskoga vijeća Danijel Koletić zapisao je kako sam, zahvaljujući svojemu bogatomu znanju, trudu i zalaganju, uspješno implementirao odnose s javnošću u rad jedne od najuspješnijih bh. tvrtki i tako dokazao kako je uloga ove profesije neophodna za uspješno upravljanje tvrtkom koja je ujedno pokretačem i snagom gospodarstva cijele zemlje.

Zahvalan sam na ovim ocjenama, osnažile su me nastaviti putom kojega sam odabrao, makar počesto traži izrazitu energiju i odricanja. Gotovo u svakodnevnomu djelovanju, spoznajem koliko komunikacijska struka ima moć pozitivno utjecati na javno mnijenje, ponekada čak i na one novinare koji su, kako to lijepo obrazloži poštovani prof. Vladimir Čeh, zaglibjeli u onu etapu života medija u kojoj se medij koristi za manipuliranje zajednicom i ljudskim životima. Iskreno vjerujući kako je skromnim koracima osviještenoga pojedinca moguće, ako ne umišljati pomaganje oporavku moralno i etički nagrižene medijske stvarnosti u BiH, onda barem usporiti njezino daljnje urušavanje, nastavit ću raditi svoj posao jednakom snagom. Ukoliko se, pak, i umorim, pogledat ću na uručeno mi priznanje.

Autor: R.I.

ZADNJE VIJESTI