fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

KAMPANJA ZA MOSTAR Koalicija ‘Mostar moj dom’ – “Nada i optimizam za europski Mostar”

Autor: dnevno.ba

Cilj naše kampanje je Mostar vratiti njegovim građanima, probuditi im nadu i dati im optimizam koji im itekako treba, ali i postići da Mostar bude sastavni grad Zapadne Europe, istaknuo je u petak nositelj liste Koalicije “Mostar moj dom” za gradsko područje Jugozapad Željko Asić na početku izborne kampanje u Mostaru, javlja FENA.

Na konferenciji za novinare Koalicije “Mostar moj dom” koju čine HSP, HSP BiH i HKDU-Hrast, Asić je istaknuo kako nepravda i ekonomska situacija, odnosno nedostatak radnih mjesta tjeraju mlade iz Mostara.

– Svi mladi odlaze u zemlje Europske unije i zato smo napravili program kojim težimo da Mostar bude sastavni grad Zapadne Europe, a zbog toga je i naš slogan “Mostar na zapad”. U tom programu naglasili smo vrlo važnu stvar, a to je da sva javna poduzeća i institucije budu jedan holding i da tim holdingom upravlja Gradsko vijeće. Svim političkim strankama u Gradskom vijeću predložit ćemo da potpišu ovaj naš gospodarski program i prije izbora – istaknuo je Asić.

Također je naveo kako ova Koalicija teži da u urbanoj sredini Mostara ne bude parking mjesta.

– Aktualni, nelegalni gradonačelnik potrošio je silne novce na pravljenje parking mjesta umjesto da tu bude zelena površina i da se na mjestu gdje bi trebala biti dvorana napravi ogroman parking s nekih 2.000 do 3.000 parking mjesta. To je vizija ove Koalicije -mišljenja je Asić.

Nositelj gradske liste spomenute Koalicije iz HKDU-Hrast Bernardin Pandža kazao je kako je prioritet ove Koalicije zadržati mlade u Mostaru.

– To možemo realizirati samo ako im omogućimo zapošljavanje, kako bi mogli zarađivati za život. Ostanak u Mostaru znači pokretanje proizvodnje, poticaj za poljoprivrednike, povlačenje sredstava iz EU fondova za razvoj grada, dovođenje stranih investicija, a onda svakako slijede pitanja uređenja grada, kako bi Mostar bio dostojan za življenje. Također je važno i sigurnosno pitanje jer Mostar je turistički grad i trebamo raditi na strategiji sigurnosti za naše sugrađane, ali i turiste i investitore, jer nitko ne želi poslovati u nesigurnim uvjetima – kazao je Pandža.

Prioriteti su također, dodaje Pandža, i ekologija, zaštita rijeka i riječnih korita, izgradnja kolektora te rješavanje problema odlaganja otpada.

– Nikada više ne smijemo dopustiti da grad bude zatrpan smećem. Mnogo je posla i pitanja, tražit ćemo odgovore na sve i ne bojimo se posla, radit ćemo za boljitak našeg grada i naših sugrađana – poručio je Pandža.

On je ocijenio kako je Mostar proteklih dvanaest godina ‘grad na infuziji’.

– U proteklih dvanaest godina vratili smo se stoljećima unatrag i svjedoci smo da mladi, obrazovani ljudi odlaze sa svojim obiteljima. Imamo grad u koji se ne ulaže, nema proizvodnje, ostale su samo uslužne djelatnosti. Nema strateških ulaganja ni zapošljavanja. Vrijeme je da svoju sudbinu uzmemo u svoje ruke, izađemo na izbore i biramo ljude koji su se spremni boriti za bolji Mostar, a koji je grad milijun mogućnosti – podvukao je Pandža, izvješćuje FENA.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});