fbpx
Foto: N1

KAOS U NOVOM GRADU Uhićeno pet članova biračkog odbora: Donijeli dva bunta označenih glasačkih listića

Autor: Dnevno.ba

Mitrović je naveo da su lica lišena slobode zbog izbornih nepravilnosti po naredbi Okružnog javnog tužiteljstva u Prijedoru.

Općinska izborna komisija /OIK/ Novi Grad smijenila je birački odbor na biračkom mjestu Hozići, gdje su utvrđene nepravilnosti i nije počelo glasanje. Također, pet osoba iz ovog biračkog odbora lišeno je slobode zbog sumnje na kazneno djelo izborna prevara, izjavio je glavni tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva Prijedor Mladen Mitrović.

“Članovi OIK-a su posjetili biračko mjesto u Hozićima i utvrđene su nepravilnosti, označeni glasački listići za sve nivoe vlasti. O svemu su obaviješteni Središnje izborno povjerenstvo, policija i tužiteljstvo”, rekao je Srni predsjednik OIK-a Ljuban Knežević.

Također, osobe su lišene i slobode.

Mitrović je naveo da su lica lišena slobode zbog izbornih nepravilnosti po naredbi Okružnog javnog tužiteljstva u Prijedoru.

On je dodao da je u kontaktu s Tužiteljstvom BiH.

“Zajedno poduzimamo daljnje aktivnosti u vezi s istragom u ovom predmetu”, dodao je Mitrović.

O nastavku procesa u ovoj općini

Predsjednik OIK-a Knežević je pojasnio da će novi birački odbor utvrditi stanje na biračkom mjestu, na osnovu čega će biti donesena odluka hoće li početi izborni proces u Hozićima.

Knežević je naveo da birački odbor u Hozićima ima pet članova, te da je na izvodu iz redovnog biračkog spiska 527 birača.

Ostala biračka mjesta u Novom Gradu, 51 redovno i jedno biračko mjesto za glasanje na nepotvrđenim glasačkim listićima, otvorena su jutros u 7.00 sati.

 

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI