fbpx
Twitter

KAOS U SUSJEDSTVU! U Crnoj Gori nastavljena serija uhićenja ‘prljavih’ policajaca, surađivali s kriminalnim klanom

Autor: Dnevno.ba/Hina

Uhićenjem policajca iz Bijelog Polja, crnogorska policija u srijedu je nastavila seriju uhićenja “prljavih” dužnosnika Uprave policije koji se sumnjiče za suradnju s kavačkim kriminalnim klanom.

Prošlog tjedna uhićen je pomoćnik direktora crnogorske policije Dejan Knežević, koji se sumnjiči da je dio kriminalne skupine kojom je upravljao Radoje Zvicer, vođa kavačkog klana, jednog od dva zaraćena crnogorska klana, u čijem ratu je ubijeno više od 50 osoba.

U srijedu uhićenom dužnosniku kriminalističkoobavještajne analitike policije iz Bijelog Polja na teret se stavlja da je bio dio kriminalne skupine koja je krijumčarila marihuanu iz Crne Gore u BiH te mu je određen pritvor od 72 sata.

U ranijoj operaciji uhićena su četiri policijska dužnosnika iz Podgorice te inspektor za droge iz Kotora. Na nacionalnom planu crnogorska policija traga za još trojicom upletenih policijskih dužnosnika iz Kotora i Podgorice.

Kako prenose Vijesti, u spisima crnogorskog tužiteljstva navodi se da je skupina policajaca, navodnih suradnika mafije, novac stečen krijumčarenjem kokaina koristila da utječe na rezultate parlamentarnih izbora u kolovozu 2020., ali i da na čelna mjesta u Upravi policije postavlja ljude od povjerenja.

Akcija uhićenja “prljavih” policajaca počela je, po pisanju crnogorskih medija, nakon što je Europol početkom ožujka poslao posljednje podatke koji su prikupljeni praćenjem Sky aplikacije, koju su koristili kriminalci kako bi međusobno razmjenjivali poruke.

Crnogorski portal Libertas objavio je dio prepiske, ali i uznemirujuće fotografije koje su pojedini policajci slali vođama kavačkog kriminalnog klana. Na fotografijama se vidi kako policajci muče pripadnike suprotstavljenog kavačkog klana tražeći od njih priznanje onoga što nisu uradili.

Vođa inkriminirane policijske skupine već mjesecima je u pritvoru, a za njegovu uvjetnu slobodu obitelj je nudila jamstvo od šest milijuna eura, što je crnogorski sud odbio.

Premijer Dritan Abazović je, zbog serije uhićenja visokih dužnosnika policije, prije dva dana zatražio od prvog čovjeka crnogorske policije Zorana Brđanina podnošenje ostavke, što je on odbio uraditi.

Crnogorski premijer najavio je mogućnost da vlada na sjednici u četvrtak smijeni Brđanina.

 

Autor: Dnevno.ba/Hina

ZADNJE VIJESTI