fbpx

KARAMATIĆ: U najmanju ruku degutantno je bilo gledati čovjeka koji već 16 godina parazitira na hrvatskim pozicijama u BiH

Autor: dnevno.ba

Željko Komšić je gostovao na HRT-u u Nu2, a portal Bild.ba posvetio je danas toj temi nekoliko tekstova jer istu smatramo važnom s obzirom na to da je upravo Komšić najveći simbol hrvatske obespravljenosti u BiH u proteklih 20 godina.

Emisija je bila loša, mekana, negledljiva i bez ijednog težeg pitanja od strane Stankovića, a što je pomalo sramotno s obzirom na to da se zna kako Stanković zna biti oštar, objektivan, ali oštar kad treba. Ovdje se ponašao kao da razgovara s nekim privatno na kavi i želi ga bolje upoznati.

Izjave na gostovanje Komšića u Nu2 već su dali Mostov Nikola Grmoja i politički aktivist Marijan Knezović. Najzanimljviji dio emisije je onaj kad Komšić govori o tobožnjoj opasnosti od Plenkovićevog lobiranja. Naime, da je bošnjačkoj politici to stvarno opasno i da Plenković i Radman stvarno utjeruju strah toj politici, valjda bi bilo malo previše da jedan od eksponenata te politike tako otvoreno otkriva karte u najgledanijoj emisiji u uvom dijelu svijeta.

Toliko, dakle, o tomu što je opasno, a što nije. Komentar na gostovanje Komšića u Nu2 za Bild.ba je dao i Mario Karamtić, predsjednik HSS-a u BiH.

Karamatiću je bilo neugodno gledati kako Komšić hvali Plenkovića, a napada Milanovića.

“U najmanju ruku degutantno je bilo gledati čovjeka koji već 16 godina parazitira na hrvatskim pozicijama u BiH, na koje dolazi antihrvatskom retorikom, kako u mediju koji je realno u vlasništvu HDZ-a RH, koji imenuje rukovodeće funkcije na istome, hvali Plenkovića koji je kao opasan za bošnjačku stranu u BiH zbog svojega utjecaja u Briselu, a minimizira aktivnosti predsjednika Milanovića u boju za ravnopravnost bh. Hrvata”, rekao je čelnik HSS-a u BiH za Bild.ba.

Karamatić je podsjetio i na izjavu ministra Radmana i zaključio da je hrvatski HDZ još jednom izdao Hrvate u BiH.

“Očito se gostovanje na HTV-u može platiti naručenim pamfletima i očito je HTV-ovim ugošćavanjem spao na razinu Bujice i gostovanja Vojislava Šešelja u istoj. Ako ovim Komšićevim naručenim političkim porukama o ‘opasnom Plenkoviću’ pribrojimo jučerašnju izjavu min. vanjskih poslova RH, Grlić Radmana, kako u cijelosti podupire ulazak Finske i Švedske u NATO i kako očekuje da se postigne dogovor o tome s Turskom koja isti uvjetuje, jasno je da bh. Hrvate HDZ RH još jednom izdaje i kako nema nikavu namjeru uraditi išta što bi moglo ugroziti njihovu odanost Briselu”, zaključio je Karamatić u izjavi za Bild.ba.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI