fbpx

Kineski veleposlanik predložio Zvizdiću prioritete suradnje s BiH

Autor: D. Jelić

SARAJEVO - Predsjedavajući Vijeća ministara BiH dr. Denis Zvizdić primio je danas u posjetu kineskog ambasadora u BiH Dong Chunfenga i upoznao ga s ciljevima rada Vijeća ministara BiH.

Rekao je da je ključni prioritet ekonomski razvoj i da će Vijeće ministara BiH intezivno raditi na unapređenju suradnje sa zemljama sa kojima imamo dobre ekonomske odnose. Istaknuo je da BiH želi da otvori prostor za strane investicije i da će Vijeće ministara raditi na osiguravanju uvjeta. Istaknuo je značaj dvadesetogodišnje dobre suradnje sa NR Kinom i rekao da se nada da će se i dalje unapređivati.

Ambasador Chunfeng je čestitao predsjedavajućem Zvizdiću na imenovanju i rekao da će Kina nastaviti da podržava put BiH ka Europskoj uniji. Rekao je da je Kina dogovorila s Europskom unijom da pomogne zemljama Zapadnog Balkana u izgradnji putne infrastrukture. On je pozvao predsjedavajućeg Zvizdića na 4. konferenciju predsjednika vlada koja će se održati u rujnu ove godine u Pekingu.

Ističući činjenicu da su bilateralni odnosi između Kine i BiH već dvadeset godina jako dobri, predsjedavajući Zvizdić je rekao da će vrlo rado doći na samit i predstaviti projekte koji su važni za državu BiH.

Usuglasili su se da je velika važnost ekonomsko-obrazovne suradnje i da tu postoji veliki prostor za unapređenje.

Autor: D. Jelić

ZADNJE VIJESTI