fbpx

Kinezi privremeno zabranili letove svih aviona Boeing 737 Max 8, Ethiopian Airlines do daljnjeg

Autor: Hina

PEKING - Kinesko civilno zrakoplovstvo naredilo je svim tamošnjim zrakoplovnim tvrtkama da privremeno zabrane letove zrakoplovima Boeing 737 Max 8 nakon što se jedan takav srušio u Etiopiji.

Odredba je izdana u 9 sati po pekinškom vremenu, a trajat će devet sati. Objasnili su kako je riječ o sigurnosnoj mjeri jer je to druga nesreća s istim zrakoplovom.

Naime, 29. prosinca jedan Boeing 737 Max 8 pao je u ocean u blizini indonezijske obale, a u toj nesreći poginulo je 189 ljudi. Među 157 poginulih u Etiopiji bilo je i osam kineskih državljana. Inače, Boeing 737 Max 8 najnoviji je Boeingov model, ali i najpopularniji. No, njegova sigurnost dovedena je u pitanje nakon što se srušio u nedjelju u blizini Addis Abebe nedugo nakon polijetanja. Zrakoplov je bio nov, vrijeme je bilo čisto, no svejedno je došlo do problema. Piloti su se pokušali vratiti u zračnu luku, no nisu uspjeli.

Osim Kineza, Ethiopian Airlines prizemljio je do daljnjeg svoju flotu Boeing 737 MAX 8, priopćila je zrakoplovna tvrtka na svom Twitter računu u ponedjeljak, dan nakon nesreće u kojoj je u jednom od njihovih zrakoplova iste vrste poginulo 157 ljudi.

“Iako još ne znamo uzrok nesreće, morali smo odlučiti da tu flotu zamijenimo kao dodatnu mjeru opreza”, naveo je zrakoplovni prijevoznik. Ethiopian Airlines ima flotu od četiri zrakoplova 737 MAX 8, ne računajući onaj koji se srušio u nedjelju, prema internetskoj stranici za praćenje letova FlightRadar24.

Autor: Hina

ZADNJE VIJESTI