fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

“Klupko se odmotava, njih dva moraju ostati u pritvoru”

Autor: dnevno.ba

Na Sudu BiH danas se održava ročište za produženje pritvora za dvojicu osumnjičenih za organizovani kriminal i pomoć počinitelju nakon krivičnog djela u slučaju "Dženan Memić".

Riječ je o Zijadu Mutapu i Hasanu Dupovcu koji se terete da su prikrivali dokaze o okolnostima Dženanove smrti. Tužilaštvo za njih traži još 60 dana pritvora.

Pred Sud BiH stigao je Dženanov otac Muriz, koji je dao kratku izjavu medijima.

“Klupko se odmotava, vidjeli smo da je jučer opet bila akcija Tužilaštva BiH”, rekao je Memić.

Podsjetimo da je SIPA jučer, po naredbi Tužilaštva BiH, izuzela dokumentaciju iz Hitne pomoći Kantona Sarajevo u vezi s ovim slučajem.

Memić je rekao da očekuje da se produži pritvor Mutapu i Dupovcu.

“Javnost je uznemirena, građani su uznemireni. Oni moraju biti u pritvoru da ne bi utjecali na svjedoke”, rekao je Memić.

Nekadašnji šef Jedinice za saobraćajne istrage MUP-a KS Hasan Dupovac i otac Alise Mutap Zijad Mutap uhapšeni su 1. februara, nakon čega im je određen jednomjesečni pritvor.

Mutapu i Dupovcu pritvor je određen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke ili prikrivati dokaze.

Tužilac je također naglasio da postoji opasnost od narušavanja javnog reda i mira ukoliko se osumnjičenima ne odredi pritvor.

Podsjetimo da je Dženan Memić stradao prije pet godina, a da se porodica od tada bori da dokaže da je riječ o ubistvu te da se njegove ubice i nalogodavci privedu pred lice pravde.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});