fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

“Ko to kaže, ko to laže, Srbija je mala…”

Autor: Tanjug

PRIŠTINA - Prištinski mediji obnovili su danas priču o tome da je bivši zapovjednik OVK i dva puta premijer kosovske vlade, a sada njen zamenik Hašim Tači, svojevremeno, navodno, u pijanstvu, pjevao pjesmu "Ko to kaže, ko to laže, Srbija je mala...".

Prištinski dnevnik Bota sot pod naslovom “Čiji je heroj Hašim Tači” pita što bi se dogodilo da je to, ne daj Bože, učinio, na primjer, netko od lidera Demokratske stranke Kosova, lidera Ise Mustafe, čiji je osnivač Ibrahim Rugova?

List podsjeća da je o Tačijevom pjevanju srpske pjesme na jednoj TV u Srbiji ispričala bivša poslanica u kosovskom parlamentu, dr. Rada Trajković, te da to nitko nikada u Prištini, a ni sam Tači nije demantirao.

Otuda i zaključak ovog prištiskog dnevnika da ovakav pristup Tačija zapravo otkriva njegov karakter, odnosno da on, kako se navodi, ne voli otadžbinu.

“Ali ne samo to. Ovaj ljevičarski pristup Tačija proizvodi jednu širu političku elitu koja nema osjećaj za državnost Kosova”, navodi list.

List ukazuje i da ovakvo Tačijevo ponašanje nije moguće opravdati njegovim navodnim pijanstvom jer, kako se navodi, svi znaju za izreku “što trezan misli, pijan govori”.

“Svi znaju da baš u takvoj pijanoj situaciji ljudi iznose najdublje unutrašnje emocije i ono što trijezni nikada ne bi rekli”, navodi list.

Podsjeća se i da je ta priča ranije kružila po internetu, te da su tada mnogi mislili da je ona bila izmišljena.

“U vremenu kada je pjevao Tači je to možda morao da ne bi završio u Haagu, pa ga je približivanje sa srpskim šovinizmom možda i spasilo. Ova situacija ne bi bila tragična da nije riječ o Tačiju koji je nekaa bio na čelu OVK i dva mandata premijer vlade Kosova”, navodi Bota sot.

Da je to kojim slučajem učinio lider DSK, posebno Ibrahim Rugova, on bi bio linčovan ili kamenovan nasred Prištine, piše Bota sot.

Autor: Tanjug
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});