fbpx

Koalicija marginaliziranih grupa u BiH održala javnu debatu

Autor: Dnevni list

SARAJEVO - Kako marginaliziranim grupama u BiH osigurati minimum socijalne sigurnosti i jednake mogućnosti u svim sferama života, tema je javne debate koju je danas, u prostorijama Nansen Dijalog centra organizirala Koalicija marginaliziranih grupa u BiH-KOMA.

Danas je kroz javnu debatu pokrenuto pitanje izmjena i dopuna resornih zakona o socijalnoj zaštiti, te donošenja novih akata koji bi regulirali problematiku marginaliziranih skupina.

Raspon minimalne pomoći u Federaciji, koja se prima u okviru centara socijalne zaštite je između 50 i 120 konvertibilnih maraka po osobi.

Ono što iz Koalicije žele, jest da se minimum socijalne sigurnosti obaveže budžetom Federacije koji će jednakim iznosom garantirati svim marginalnim skupinama  neku vrstu egzistencije.

Tako su danas na javnoj debati brojni sudionici željeli upozoriti i na radno sposobne ljude koji su nakon određenog perioda prestali dobivati novčanu podršku s biroa, a još uvijek nisu našli zaposlenje.

Konačni cilj, kazali su, je ostvarivanje minimuma socijalne sigurnosti i jednakih mogućnosti unutar entiteta čime će se otkloniti postojeće teritorijalne diskriminacije i stvoriti jednake mogućnosti za sve građane.

Autor: Dnevni list

ZADNJE VIJESTI