fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Kod Hrvata oficiri JNA su “Persone grata”, a Tuđmanovi časnici HV-a “Persona non grata”!

Autor: Dnevno.ba

ZAGREB - Tuđmanovi generali nakon veličanstvenih vojnih pobjeda devedesetih, postali su “Persone non grate” u Republici Hrvatskoj. Politika Hrvata ostavila je traga, pa danas imamo cirkusanta, kamiondžiju koji kao putujući cirkus obilazi razne hrvatske derneke promovirajući takozvani Generalski zbor. Većina Tuđmanovih generala okreće glavu, zaobilazi u širokom luku sve aktivnosti putujućeg cirkusa Ljube Ćesića, koji je postao persona grata Stjepana Mesića, Ive Josipovića i Dragana Čovića. Izjave i ponašanja Ljube Ćesića, Marinka Krešića, Pavla Miljavca i njima sličnih omogućile su im postati poželjnim osobama ljevičarske politike Mesića, Josipovića i Čovića.

Utemeljitelje HDZ-a, ratne časnike Hrvatske vojske, zabrinjava dugogodišnje nepojavljivanje ratnih heroja Gotovine, Rebića, Domazeta, Dedakovića, Kapulara. Tolja… u društvu kamiondžije Ćesića, banjalučkog pravnika Krešića i “ratnika” iz Posavine, Miljavca. Časni generali Hrvatske Vojske postali su “Persone non grate”, a nečasni su postali “Persone grate”. Dugogodišnji imunitet i povlastice putujućeg cirkusa kamiondžije Ćesića, banjalučkog pravnika Krešića, posavskog dezertera Miljavca, osigurali su Stjepan Mesić, Ivo Josipović, a kontinuitet nastavio Jugoslaven Dragan Čović.

Hrvati kao narod vole cirkus. Samom pojavom glavatog kamiondžije na svim poprištima cirkusa, Hrvati ga nagrađuju pljeskom. Nije slučajno kako Hrvati pljeskom podržavaju i Jugoslavena, poznatog ćiriličara za predsjednika HDZ-a BiH. Gubitkom pamćenja Hrvata, osigurana je patološka promjena nacije. Tuđmanovi generali danas su zamijenjeni s Titovim oficirima iz takozvane Jugoslavenske narodne armije. Potporu Titovim generalima daje i ne/obrazovani ministar obrane Krste, koji u sustav Hrvatske Vojske nakon imenovanja za ministra nije rehabilitirao niti jednoga umirovljenog časnika potjeranog od krivokletnika Stjepana Mesića i Ive Josipovića. Predizborna obećanja Kolinde Grabar Kitarević o vraćanju u sustav časnika Hrvatske vojske koje je nasilno umirovio Stjepan Mesić samo su dio predizbornih obećanja aktualne predsjednice Republike Hrvatske.

Nadajući se povratku u sustav, pojedini Tuđmanovi generali u očaju i nadi uzimali su psihoaktivna sredstva od kojih su vremenom dobivali vrtoglavice i postali dezorjentirani u modernoj hrvatskoj državi. Drugi dio dezorjentiranih Tuđmanovih generala dobio je na grbaču dugotrajne sudske procese, koje su im servirale sigurnosne službe, po nalogu Mesića ili Josipovića, uz asistenciju Ranka i Rajka, a kao primjer navodimo generala Željka Sačića. Kojemu hrvatska Pravda za maltretiranja dosudi i 70 tisuća hrvatskih kuna. Dugogodišnje maltretiranje časnika hrvatske vojske i MUP-a, od strane represivnog aparata bivših komunističkih kadrova Bajića, Ostojića, Mesića i ostalih, plaćaju građani kao porezni obveznici. Krivokletnici opstaju i ostaju u institucijama koje seklektivno po potrebi optužuju Tuđmanove časnike.

Pojavom u javnosti kamiondžije Rojsa u ulozi Tuđmanova generala, dodatno kod časnih Tuđmanovih generala izaziva alergijske reakcije, otežanog disanja u modernoj Hrvatskoj. Medicinski priručnici, dijagnoze i terapije Tuđmanovih genarala dobile su upute, kako ignorirati istupe i pojave raspadajućeg Generalskoga zbora Ljube, Marinka i Pavla. Uvredljiva pojava komedijaša u odorama generala, naglašavajući kako su Tuđmanovi u osobi Ćesića, Krešića i Miljavca, nema lijeka kod Hrvata. Jednako tako nema lijeka kada gospođa Kolinda Grabar Kitarović održi predavanje o rehabilitaciji Tuđmanovih generala, u prostorijama zbora kamiondžijine družine, koji su za njenoga mandata postali “Persone non grate” u Hrvatskoj vojsci koju su utemeljili i časne pobjede izvojevali. Raspušteni, nezbrinuti dočasnici i vojnici nijemo promatraju utopiju časnih i nečasnih Tuđmanovih lažnih “potomaka”. Časni generali, okreću se i podnose ostavke u kvazi generalskom zboru, kojega predvodi trojka cirkusanata.

Javno istupanje iz ovog kvazi zbora, odnosno smiješne razbijene kamiondžijine družine , koje se javno odriču časni Tuđmanovi generali Ivan Tolj i Ivan Kapular. Njihov čin je za pozdraviti i daje na razmišljanje o utemeljenju generalskog zbora koji bi činili istinski Tuđmanovi generali i vojska koja je sanjala, dočekala i u pravdenom i obrambenom Domovinskom ratu obranila Hrvatsku od agresije jugoslavenskih oficira JNA, i tajnih službi .

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});