fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Kod Mostara novi pomor ribe, građani strahuju od lažnih analiza u javnosti

Autor: Dnevno.ba

MOSTAR - Na ušću potoka Sušice, koji protiče pored deponije i ulijeva se u Neretvu, pronađena je uginula riba što je izazalo dodatnu paniku među građama Mostara koji traže izmještanje deponije Uborak.

”Drugi put u dva i pol mjeseca u blizini deponije Uborak događa se pomor ribe. To je izazvalo dodatni strah među mještanima” tvrdi Nijaz Hodžić iz inicijative ”Jer nas se tiče”, koja se bori za uklanjanje deponije Uborak kod Mostara, koja kako naglašava radi bez dozvole i prijeti ekološkom katastrofom široj regiji, piše Klix.ba.

Pomor se kako tvrdi ne gogađa prvi put, a ističe kako je najgore što nadležni o tome šute. ”Pomor ribe se ovdje dogodio i prije dva i pol mjeseca. Uzorak smo nosili na analizu, ali nam je s instituta na Palama stigao odgovor da se ne zna od čega je riba uginula i kako je voda čista, te da se može piti, što je potpuni apsurd s obzirom na stanje kakvo je na terenu”, objašnjava Hodžić.

Smatra da rezultati analize koji su stigli ne mogu biti točni te kako je u pozadini druga priča.On smatra da je institut potkupljen i da iza sve stoje neke političke igre.

Naglašava kako su činjenice s terena pokazatelj opasnosti deponije Uborak koje nameće pitanje što se još treba dogoditi da se tom problemu pristupi ozbiljno.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});