fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

KOLINDA SE PRIKLONILA MILANOVIĆU: Ovim potezom Plenkovića ostavlja na cjedilu

Autor: Dnevno.hr

ZAGREB - Pošto je Zoran Milanović izabran za predsjednika Republike, iz oporbenih redova, već su se dali naslutiti obrisi prvih sukoba između njega i aktualnog premijera Andreja Plenkovića koji, kako tvrde oporbenjaci, namjerava po hitnom postuku imenovati nove veleposlanike prije no što Milanović i službeno preuzme predsjedničku funkciju.

Kako navode iz oporbe, poglavito iz Milanovićeva SDP-a, Vlada ima tendenciju sazvati saborski Odbor za vanjsku politiku u narednim danima te na sjednici raspraviti imena novih veleposlanika. Zadaća saborskog Odbora jest saslušati kandidate za ambasadore i odobriti njihov izbor, a nakon toga za konačno imenovanje moraju se usuglasiti predsjednik države i premijer.

Ako bi Plenković uspio isposlovati da se sjednica održi u narednih desetak dana tada bi se on i Kolinda Grabar-Kitarović uspjeli usuglasiti oko imenovanja novih veleposlanika dok bi Milanović iz te priče ispao.

O koliko je novih veleposlanika konkretno riječ, za sada nije poznato, no izvori bliski Plenkoviću spominju potencijalnog novog veleposlanika za Srbiju Hidu Biščevića, kojega premijer želi pogurati ignorirajući novoizabranog predsjednika.

No, pitanje hoće li Grabar-Kitarović koja je najavila da će se ponašati dostojanstveno i korektno kod primopredaje dužnosti na to pristati.

Po svemu sudeći, imenovanje veleposlanika ne spada u opis njezinih trenutačnih aktivnosti, a kako saznajemo iz izvora bliskih uskoro bivšoj šefici države, ona će ostati dosljedna svojim najav

Autor: Dnevno.hr
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});