fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

KOMENTAR DANA: Kako su Dobročinitelj, Safa Oručević i Ibro proslavili Valentinovo?

Autor: Danijel Ivanković / Dnevno.ba

MOSTAR - Valentinovo je. Prohladno, ali ugodno mostarsko jutro. Ulazim u kafić da popijem kavu i prelistam dnevni tisak, počevši od Fahrine "Vesele sveske", preko Oslobođenja do "Čovićnjaka". Čisto da se "informišem". Ulazi u kafić jedna starija "proleterka" i odmah nam svima čestita Dan oslobođenja grada Mostara!

“Pa, pizda im materina partizanska što ga oslobodiše? Što nas, majke ti, Švabo nije sve zarobio i prisvojio pa da nam ovdje teč med i mlijeko a ne da naši mladi sada moraju sprašit za Njemačku kako bi se spasili ovog jada i tuge”, odbrusi joj sredovječni Ibro ko’ s nokta, pa odmah i “proleterku” spusti na zemlju, iako je vidljivo da ona još živi u vremenu komunizma i pati za drugom Titom i svim ostalim tekovinama “bratstva i jedinstva”.

I dok tako u jednom dijelu Mostara proslavljaše Dan oslobođenja grada u drugom dijelu su se prisjećali svojih pobijenih koji su baš onako nevino stradali od te tadašnje “oslobodilačke” ruke.

No, dok su Mostarci razjedinjeni malo pomalo, kako vrijeme prolazi, polako ali sigurno, sjedinjuju nam se legitimni i nelegitimni hrvatski predstavnici na političkom “bojnom” bh polju, iako “Vesela sveska” i “Čovićnjak” još uvijek sve to nekako u celofan uvijaju, jer nije im lako, posebno ovim potonjima, objasniti čitateljima kako je moguće da će (po tko zna koji put) ruku pod ruku oni koji su bili na ratnoj nozi, međutim Valentinovo je, pa su ljudi očigledno shvatili kako se treba voljeti. I zbilja je to jutro u Mostaru sve prštalo od ljubavi, mladi su bili više obgrljeni nego inače, pašče pekinezera je od dragosti zapišavalo tamo jedan spomenik kojega bi rado zapišali i mnogi što hodaju na dvije noge ali…, čak su i dvije časne sestre ulicom prošetale s buketima cvijeća…

Mačke su mjaukale kako se samo u veljači mjauče, dan je uistinu postajao sve ljepši, posebice nakon što mi je potvrđeno da će na poziciju ministra vanjskih poslova zasjesti naš Dobročinitelj, jer netko tko nas je godinama tako uspješno predstavljao u našoj avliji sada će dobiti priliku da nas u najljepšem svijetlu prikaže i van granica nam naše Bosne i Hercegovine. Objasnit će on i tamo njima kako ovdje nema nikakvog mraka, jer na kraju krajeva sramota bi bila da država sa tri tako jake elektroprivrede i još jačim elektroprijenosom nije na najbolji mogući način osvjetljena. I osvjetljena i prosvjetljena.

Neće više biti potrebe trabunjati ni o izmjenama izbornog zakona. Niti će Želja više biti persona non grata, jer ponovno će ovdje cvjetati bratstvo i jedinstvo, a što je najvažnije neće biti rata. Čak ni medijskog, jer malo pomalo drugovi “poklapaju” i one medije koji nisu bili režimski. Ako meni ne vjerujete pitajte Safu Oručevića. On itekako zna. Znaju i drugovi drugarice u bh pravosuđu, pa se pri izborima i imenovanjima na one najvažnije pravosudne pozicije kadrovi SDA ne ustručavaju podržati drugove iz HDZ-a, odnosno ovi iz HDZ-a drugove i drugarice iz SDA. A dva velika brata s Istoka se na sve to samo smješkaju. Šuti i Mile, shvaća da je u ovakvim situacijama šutnja istinsko zlato.

Ali što će na sve to reći Big Brother? Na Kosovu su sredili situaciju, polako ali sigurno sređuju i u Srednjoj Americi, dok su Siriju prepustili “međedu”, no zar stvarno mislite da će im Balkan prepustiti? Što bi rekli ovi naši što su sprašili za Dojčland – “Malo morgen”. Drugovi i drugarice zato vam dajem na znanje – prava igra tek počinje! Valentinovo je prošlo, ali osmi mart još nije došao. Iako je, podsjetit ćemo kroz ovaj kratki video, za neke to jedno te isto.

Autor: Danijel Ivanković / Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});