fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

KOMENTAR DANA: Najviši državnik od države radi sprdnju

Autor: Marko Čuljak / Dnevno.ba

SARAJEVO - Milorad Dodik pokazuje iznova koliko mu je stalo do bilo kakvoga napretka ove države. Kao predsjedavajući tročlanog Predsjedništva, inzistiranjem na zastavi RS-a i pomutnjom koju je time pokrenuo te napuštanjem sastanka s dužnosnicima država članica PIC-a, uspio je još jednom da ova država bude u inozemstvu predmetom ismijavanja.

Ako mu je to cilj, onda se pitamo zašto je se uopće kandidirao za funkciju koju obnaša, a odgovor se nameće u samom pitanju jer upravo se zato i jest kandidirao za člana Predsjedništva, znajući da će pobijediti i onda znajući da će raditi ovaj i slične skandale koji Bosnu i Hercegovinu svrstavaju na vrh reda država kojima treba novi nadimak jer banana-republika je mila majka, što je ovo.

Znamo svi da je ova država u europskim okvirima na samom dnu pokazatelja stabilnosti, ekonomskog napretka, raznih socijalnih i drugih prava. I u svijetu je malo država lošijih od nas. Ni suživot kojega kreiraju političari nije zavidan. U Afganistanu je lakše sastaviti vlast nego u Bosni i Hercegovini. Uz sve to, najviši državni dužnosnici rade dobro i temeljito kada u pojedinim pogledima treba državu srozati još niže.

Ovaj put zahvaljujući predanosti Milorada Dodika da opet i iznova pokaže koliko on gaji pozitivnih osjećaja prema državi koju prezire. A sve zbog toga što su mu razni međunarodni slabi poznavatelji unutarnjih prilika u Bosni i Hercegovini omogućili da se ponaša kao šerif manjeg entiteta koji bez države može. Putin, Vučić i njihov pulen Dodik se mogu licemjerno smijati i „lajkati“ si ovakvo ponašanje a inozemni dužnosnici se mogu čudu čuditi i podsmjehivati, vrtjeti glavom i pitati se gdje su to došli i što su to našli u ovoj zemlji na Balkanu.

Koliko tom političkom ignorantu bosanskohercegovačke stvarnosti treba da shvati kako je on član državne ustanove, institucije, da je jedan od trojice jednakih? Niti ima Federalne zastave u državnoj instituciji, niti bošnjački član predsjedništva ušetava sa svitom koja nosi zastavu sa ljiljanima, a niti hrvatski član Predsjedništva nosi kockasto. Nije ni prošli, a ovaj sadašnji ne bi ni da će pronaći lijek za rak samo kada bi je ogrnuo. I zašto je to problem poštivati? Zato što se radi o bahatom političkom manipulantu. Tzv. prijatelju Hrvata. Jadan ti je onaj komu je taj prijatelj.

Kako sada vjerovati bilo kojem domaćem političkom čelniku kada spomene kako će se raditi na tome da ova država krene putom euro-integracija? Nismo ni do sada vjerovali jer nismo ni do sada ostvarili neki napredak na tom putu. Ali sada smo svjesni da i strani dužnosnici vide kako ova država nema ni glavu ni rep već ima predobro plaćene i uhljebljene uništavače svega i svačega što dotaknu, a od aktualnih poraznih pokazatelja, uspjeli su srozati i ono malo državnog integriteta koji je bio ostao.

Jedino žalosnije od toga jest činjenica da podupiratelji Milorada Dodika, mahom stanovnici RS-a koji i ne moraju nužno biti politički istomišljenici, nisu još svjesni što on čini. A ne čini ništa drugo što ne čine i drugi političari koji moraju pribjegavati raznim makinacijama da bi, odvraćanjem pozornosti, prikrili svoju političku nemoć, neznanje,i sve ono što treba sakriti od institucija koje još čekaju sa dokazima u ladicama. Dok državnička plaća i sve pogodnosti uredno idu, a on jedino viče „Entitet – to sam ja“, i dio njegova naroda podržava krajnje degutantno ponašanje. I gladuje i nestaje. Ma, eto igara. Još samo da je kruha.

Autor: Marko Čuljak / Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});