fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

KOMENTAR DANA: Nepismena zenička hunta i prezaduženost Grada

Autor: Muhamed Pivić / Dnevno.ba

ZENICA - Vojne hunte se u pravilu javljaju u politički nestabilnim zemljama, i nastaju kao posljedica revolucija i državnih udara; one same predstavljaju odraz političke nestabilnosti koja često prijeti i njima samima; ponekad taj nedostatak nastoje kompenzirati populističkim mjerama kojima je cilj steći popularnost među narodom, a legitimitet steći proglašavajući se privremenim vladama koje obećavaju kako će se transformirati u "redovne" i "normalne" organe vlasti.

Ova nepismena hunta koja je spremna zbog neslaganja s vašim stavom prijetiti u privatnim porukama ili vrijeđati u komentarima naučila kao papagaji ponavljati gradonačelnikovu tezu o “prezaduženom gradu”. Njihov idejni vođa je ne tako davno izjavio kako je navodno vratio 20 milijuna kreditnog duga bez zaduženja, a oni svo vrijeme ponavljaju isto. Pojašnjenja radi, riječ je o poluinformaciji koja je namjenjena upravo njima, koji sporo pamte a brzo zaboravljaju. Zaboravljaju da se megaprojekti poput Glavne gradske magistrale i sportske arene ne mogu izgraditi bez kreditiranja. Usporedbe radi, kredit za “Plavu vodu”, kredit koji ne spominju jer su ga brzo zaboravili, a koji je potpisao gradonačelnik Kasumović iznosi 22 milijuna eura. Kanton neće vraćati ovaj kredit. Najveći iznos, vraćat će upravo Grad Zenica. Po logici nepismene hunte, ukoliko dođe do smjene gradonačelnika na lokalnim izborima 2020.godine i Kasumović će Grad ostaviti prezadužen.

Ništa sporno. Ako se sjetimo NK Čelik i njegovog upravljanja ovim klubom da se zaključiti da je Kasumović već naučio ovom Gradu ostavljati dugove i prezaduženost dok je bio u SDA.

U cijeloj priči oko „Čelika“ zaboravljeni su silni milijuni koje je grad Zenica iz proračuna godinama „upumpavao“ u ovaj klub, da bi novac uz nadzor, blagoslov i direktno učešće SDA kadra, naročito Kasumovića, odlazio u privatne džepove, o čemu je Žurnal pisao. Istraga nikada nije dala rezultate, nema odgovornih a neće više biti ni milijunskih dugova. Grad preuzima i otplatu tih višemilijunskih dugova u korist turskog investitora, a nepismena hunta šuti jer sporo pamti a brzo zaboravlja.

Zato iz SDA mudro šute, pa makar njihov politički rival Fuad Kasumović preuzeo zasluge kod dijela biračkog tijela vezanih za „ Čelik“.

Gradonačelnik Zenice kaže da je u protekla dva desetljeća jedini krivac za NK Čelik stranka SDA, kao da su stranka i Bakir Izetbegović bili na čelu uprave NK Čelik, a ne on – Fuad Kasumović.

Da sumiramo, Kasumović je za samo godinu dana na mjestu prvog čovjeka u NK Čelik povećao gubitak za više od milijun maraka da bi dolaskom na mjesto gradonačelnika rekao kako ga je SDA uništila. Jeste, SDA je krivac ali zato što je njega i onakve kao on postavljala u upravljačke strukture a da prethodno nisu znali s kakvim manipulatorima imaju posla.

Njegovim dolaskom na mjesto gradonačelnika amnestirani su i On i SDA, a Grad plaća dugove kojima je i On kumovao i plaćat će i nakon njegovog odlaska, a nepismena hunta će i dalje šutiti jer sporo pamti a brzo zaboravlja.

Grad je bio zadužen prije Kasumovića, a bit će i poslije, kao što će biti i nepismene hunte koja će zbog neslaganja s vašim stavom prijetiti vam u privatnim porukama ili vrijeđati u komentarima.

Proći će i to, i jednoga dana zvat će se lani. Sve je u životu prolazno. Svaki put kada bi padala kiša, ona prestane. Svaki put kada sunce sija, s dolaskom mraka i prestane. Nakon tame dolazi svjetlo. Samo što ga netko dočeka, a netko ne dočeka.

*Hunta : prema wikipediji predstavlja oblik vladavine u kome se sva vlast u nekoj državi koncentrira u maloj grupi najviših oficira vojske, odnosno oružanih snaga.

Autor: Muhamed Pivić / Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});