fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
AP

KOMENTAR DANA: Nerdinova prošlost i Nerdinovo odrastanje

Autor: Danijel Ivanković

ZVORNIK - Nerdin Ibrić imao je godinu dana kada su pripadnici VRS-e sa pripadnicima zvorničke policije i paravojnih jedinica iz Srbije, njegovog oca Sejfu, zajedno sa oko 750 Bošnjaka, 1. srpnja 1992.godine odveli na Bijeli Potok, odakle su na nepoznatoj lokaciji svi pobijeni.

Evo ovdje fotografije rahmetli Sejfe Ibrića i njegovih amidžića Ismeta i Beriza koji su istog dana pobijeni od strane zvorničkih četnika.

slika 1

Jednostavno, djeca nedužno stradalih u proteklom ratu polako odrastaju preuzimajući stvari u svoje ruke, svatko na svoj način. Neki oproste, neki nisu. Nerdin Ibrić je među ovim drugima. Upitno je naravno što se postiže takvom osvetom ukoliko ponovno stradaju neki nedužni ljudi, jer možda su i ovi u Zvorniku nastradali ljudi nedužni, možda nisu u skupini brojnih ratnih zločinaca koji danas rade u policijskjim i obavještajnim strukturama RS-a i BiH!?

slika 2

Pitanje je koliko se s djecom nedužno stradalih radilo svih ovih godina, kako unutar obitelji (jesu li uopće imali obitelj?), tako i u samoj školi, jer dva su pravca kojima su mogli krenuti. Jedan je prirodnim putem kao što u svom dvorištu posadite rajčicu, radite oko nje, njegujete, jer sutra ćete istu iskoristiti za osobnu prehranu, a imate i GMO rajčicu u koju ubrizgavate sve ono što ne valja a sve iz razloga da bi je što brže distribuirali na tržištu, nekom prodali, novac zaradili, a kakve će biti posljedice više vas ne zanima!

slika 3

E pa tako je slično i sa djecom iz vremena proteklog rata, jer ta djeca su danas odrasli ljudi. Neki i nemaju pojma tko su im roditelji, a svih ovih godina naslušali su se priča i pričica. Kako su ih razumijeli to samo oni znaju.

Ono kao kada čitate Anu Karenjinu u Srednjoj školi. Netko će reći da je ona lijepa, divna, žena života željna. Netko će reći da je kurva kao i svaka druga kakvih ima i u našem okruženju. I možda ćete biti izbačeni za sata zbog par takvih riječi, a možda su baš te riječi istinite u opisu Ane Karenjine, a ne one o njezinoj finoći. Istina katkad boli, pa i u tumačenju stvarnih i izmišljenih likova u raznoraznim romanima i ostalim knjigama. Budete nekad izbačeni sa sata zbog takvih postupaka, ali vam dalje kroz život ne bude žao. Dapače.

Autor: Danijel Ivanković
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});