fbpx

KOMENTAR DANA: Sramotan odnos HTV-a prema Međugorju i katoličkoj vjeri!

Autor: Danijel Ivanković / Dnevno.ba

MEĐUGORJE - Tijekom jučerašnjega dana fokus svih vodećih medija u Republici Hrvatskoj bio je na Međugorju s obzirom da u ovom poznatom svetištu trenutno boravi Zdravko Mamić, koji je jučer na Županijskom sudu u Osijeku nepravomoćno osuđen na zatvorsku kaznu od 6 i pol godina.

Naravno, dobar dio svoga programa, poglavito u informativnom dijelu, cijeloj novonastaloj situaciji posvetio je i HTV, međutim jedan je detalj ostao zabilježen koji se Hrvatima u Hercegovini sigurno nije dopao, kao i općenito ljudima katoličke vjeroispovijesti.

Naime, u donjem dijelu ekrana prilikom učitavanja udarnih vijesti dana pojavila se i ona o boravku Zdravka Mamića u Hercegovini, ali sljedećega sadržaja:

“U Međugorju se ‘ukazao’ transparent protiv Mamića”!

Da je riječ primjerice o Index.hr ili nekom drugom jugoslovenskom ili antihrvatskom mediju to nas i ne bi čudilo, no kada se ovakvo nešto pojavi na HTV-u to je i čudno i žalosno i dokaz kako je Republika Hrvatska uistinu dotakla dno dna.

Ne želeći ulaziti ovom prilikom u polemiziranje oko toga je li Zdravko Mamić kriv ili ne ovdje želimo staviti naglasak na izrugivanje prema vjerskim osjećajima, poglavito kada znamo da tu istu HTV plaćaju građani Republike Hrvatske, a velika većina njih su ipak vjernici i zasigurno ih boli i pogađa kada vide kako se “njihova” televizija odnosi prema njihovim svetinjama.

HTV u zadnje vrijeme konstantno zabija autogolove, a ovo je bio samo jedan u nizu od njih.

Pametni ljudi kažu kako se na greškama uči, jer ljudski je griješiti, međutim kada konstantno činite slične pogreške treba se s razlogom zapitati koliko se sve te greške slučajno, a koliko ciljano događaju?

Mi se toplo nadamo, s vjerom u Boga i Gospu Međugorsku, kako će ipak doći dan kada će HTV ponovno postati Hrvatska televizija, te kako se ubuduće ovakve gadosti neće događati na Hrvatskoj “javnoj” (čitaj jadnoj) televiziji.

Autor: Danijel Ivanković / Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI