fbpx

KOMENTAR DANA: Željka Komšić bi bila legitimna predsjednica

Autor: Rajko Karačić / Dnevno.ba

SARAJEVO - U kakvom to svijetu živimo i kakve vrijednote današnje društvo propagira?

Svjetska prvakinja u biciklizmu je – muškarac, piše portal priznajem.hr. Odnosno, transordna osoba. To je kanadski profesor filozofije koji predaje na Charleston koledžu u Južnoj Karolini, dr. Rachel McKinnon.

Osvojio je naslov svjetskoga prvenstva za žene od 35 do 44 godine u Velo sport centru u Los Angelesu. Oduševljeni McKinnon je ustvrdio da je on prvi „otvoreno transrodni športaš koji je osvojio svjetsko prvenstvo u bilo kojem športu“. Trećeplasirana Amerikanka Jennifer Wagner je rekla da se radi o ženskom svjetskom prvenstvu te kako svijet trese ludilo. I ostali komentari su bili da je ovo početak kraja ženskoga športa. Razmotrite mogućnost trans-žena u svim športovima. To je pogrješno. To je neetično.

McKinnon je bezočno za sve optužio transfobiju.

„Ljudi moju pobjedu nikada neće pripisati teškom radu, a mislim da to zaslužujem. Pobjeđivati u ženskoj konkurenciji je moje ljudsko pravo. Ne bismo trebali brinuti o tome hoće li transrodne osobe odnijeti sve medalje na Olimpijadi nego o ljudskim pravima”, kaže McKinnon.

Odgovor je brzo stigao s tweetera: „Tvoja struktura kostiju je i dalje muška, tvoja gustoća mišića je i dalje muška, tvoja građa tijela je i dalje muška. Transrodni je pogrješan izraz.“

Sva ova nakarada neodoljivo podsjeća na lakrdijaški izbor Željka Komšića za hrvatskoga člana Predsjedništva. Željko se transformirao u Hrvata kako bi još četiri godine mogao bez rada i te kako udobno živjeti.

Pa da se taj Željko bar potrudio u kampanji koliko toliko glumiti Hrvata i zastupati barem one najosnovnije interese velikoga dijela Hrvata. Neki minimum bi bio da je rekao da Hrvati zaslužuju barem kanal na svom hrvatskom jeziku. Ni to!

Njegova čitava kampanja bila je usmjerena protiv Hrvata koje će tobože predstavljati iduće četiri godine. Njegova mentalna struktura, njegova građa duha i gustoća njegove krvi bila je i ostala jugoslavenska. I ne bi čudilo u ovakvome svijetu iskrivljenih vrjednota da se Željko sutra transformira u Željku, pa da i mi kao RH imamo predsjednicu. Sorošu, Merkelici i Macronu bi bio još draži. I pokušaji političara da lobiraju u EU parlamentu je prenaivan. Pa tamo ogromna većina podržava sve što je nakaradno i Komšić je njihov produkt.

Autor: Rajko Karačić / Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI