fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

KOMENTAR TJEDNA: Treće HaDeZeovsko Međupolitičko Doba-Savjetničko!

Autor: Hrvatin Tomašević

MOSTAR - Razno razni savjetnici, kojih ima i do osam komada po kabinetu, izazivaju kataklizmu nacionalnih razmjera. Niti jedan od njih, pa čak ni glavni čije su: nepogrešive misli neupitne, politički pedigre bez mrlje, 24-karatni širokobriješki medijski dragulj, nova savjetnička sila, ipak Štirijina, a ne arvacka-Joza Pavković Ft & ostali, nisu smatrali za potrebitim da Predsjednika HDZ BiH gosp.Dragana Čovića, politički posluže idejom: da se na prvoj sjednici rada Federalne Vlade, napravi i donese zakon o radu iste.

Temeljni članak tog zakona bi bio-nemogućnost preglasavanja ministara iz reda Hrvatskog naroda. Kako se ne bi dogodilo: da je na prošloj sjednici vlada donijela 64 uredbe-važeće, bez hadezeovskih ministra. Naravno, koji su se pravili važni, kao da nemaju pojma što radi vlada. Politički poslužitelji, ili kako si od milja vole tepati ti domuzi-savjetnici, prijete bujanjem svojih promašenih iskustava i ideja, ili još gore-budućih političkih zabluda, koje prijete da izmaknu kontroli!

Pokušati ću biti orginalan i izrazito zanimljiv, jer tema mog današnjeg naklapanja je: kazivanje o ljudima koji se odlikuju tako oštrim umom, da se vrlo često posijeku na odrješitim savjetima, sijekući glave malim ljudima. Sjećam se, znali bi rascijepiti cijeli jedan narod: Hrvati Mostara, Hrvati zapadne Hercegovine (nisam siguran da je tu Čapljina, Livno, Tomislavgrad i t.d), Hrvati srednje Bosne, Hrvati Posavine, Hrvati u Šeheru, Hrvati u Republici Srpskoj, nema đe nas nema!

Ubijeno, zaklano, protjerano i raseljeno i izbjeglo, sad nanovo pobiglo u Dojčland bar jedno pomiliona Hrvata, a savjetnici još tu! Činili Vam se to pravednim?  Ako ste u prilici, možete ih vidjeti kako poput kepeca u redu stoje, kao ispred pisoara na prstićima, strpljivo čekajući lidera. Ma molim Vas, lider mora biti dostojan savjetovanja! Njihove sklonosti, stručnost veze, komunikacijske vještine, nacionalna svijest i politička podobnost su najstrože čuvane tajne. Nekima se ni imena ne znaju, ti su najopasniji, takozvani-Tajni savjetnici? Zanimljivo je da jedan broj dužnosnika i s državne i s federalne a bome neki i s županijske razine vlasti podliježu sigurnosnoj provjeri, ali kurac-savjetnici jok! Jebe iii se, oni nikom ne odgovaraju?  Smatrate li da je to uredu?

Jednog takvog se i moja malenkost dobro sjeća, prezimena Pogarčić, koji, iako jadnik na zemljopisnoj karti Herceg-Bosne nije znao pronaći njenu prijestolnicu Grude, savjetovao predizentea Bobana. Znamo, kako je to završilo! Tako nam je i s Jozom: o arvatin zna samo ono priko Žovnice, i ponešto u vrime „Štembilja“ o stolnom gradu Mostaru ne zna ama baš ništa -jedino sučim ga kulturnjak Josip nafiluje, o Šeheru mu Fahro nabilava, a Štiriju zapitkuje svaki put kad lider nešto zatriba! Tako, da je lider tu u prednosti!

Nevjerojatno je, kako katkad lider ima potrebu za savjetnikom, i paf, naprosto se pojavi neki blitzsavjetnik jednostavno se nametne i ubrzo postane-politička savjest lidera! Plaćaju ga da lider ispadne: demokratski odgovoran, da izgleda kao da donosi teške i mudre odluke, da se osjeća dobro, iako njegov rad na doprinosu za boljitak naroda, stvara nevjerojatan pritisak! Molim Vas, zar to ne vrijedi puno love? Da budem sasvim iskren: samim tim što savjetuju lidera, ne znači da mu govore ono što jest od nacionalnog interesa. Herceg-Bosne i Alaha mi, a kako se stvari u tom pogledu odvijaju, najposlije, može li lider pred Bogom reći: drugi su me savjetovali šta da radim?

Nepristrasno govoreći, a mareći za potankosti u nacionalnoj politici, rasprave među tim političkim poslužiteljima, oko toga, da li je budućnost za Hrvatski narod u beha pozitivna ili negativna, traju točno 25godina! U mnogobrojnim njihovim dosada objavljenim tekstovima i knjigama u medijskim naklapanjima, uglavnom je dana pozitivna slika, i iz savjetničke perspektive-dakako samo oni to vide, ali i iz HaDeZeovske teorije budućnosti!

Savjetnik:

Nije mi ni želja, ni namjera, niti pokušavam da te domuze ubijem ljubaznošću. No, biti politički poslužitelj najljepša Vam je stvar na svijetu. Vi koji ste predmet njihovog rubnog zanimanja, Vi s posvemašnjim osjećajem gubitka, samo ste ništavilo u kreiranju savjetničke budućnosti, u kojoj on anonimno uživa. Ma, u stvari, veoma je problematično-da li netko? ili tko je taj? ko ima pravo da odlučuje i presuđuje o nacionalno-političkim  vrijednostima u sadašnjosti ali i u budućnosti naroda? Pogotovo ako sebi uzima za pravo, a bez stvarnih pokazatelja i strateških ciljeva, da tu politiku afirmira.

Znajući kako su nam ti politički proroci presuđivali u sadašnjosti, onda nam ne gine da je i budućnost s onu stranu provalije koja nije odvojena od sadašnjosti. Npr-da je Isus uskrsno za ovog Uskrsa, da li bi on Vašu sadašnjost smatrao za Raj ili Pakao? Ipak, što god Vi pomislili, jedna stvar je jasna, a to je činjenica-prćin ti Isusa, pita se savjetnik!

Savjetnika/e morate doživjeti kao nešto o čemu ne smijete donositi sud, već više kao nešto o čemu odlučuje nepogrešivost liderova. Na taj način-politika kao Vaša sudbina, ne može da postane predmet znatiželje, da ne kažem „transparentnosti“, ona je samo povod za patnju u životima Vas, koji ste stalno izloženi predvidljivom i lošom savjetničkom poslugom. Ni jedna kraljevska kuća s takvom poslugom ne bi opstala! A kamoli će arvati! Nije to jezik s kojim se služi jedan gospodin za primjer kakav sam ja, ali-jebeš savjetnike, jednostavno se nameće trenutak kad treba reći: jebeš savjetnike i jebeš one ko iih napraviše!

Da li savjetnik/ci predstavljaju samo lidera? Da li je njegov rad i djelovanje u javnosti i politici od nacionalnog interesa? Što ako su ga stvorili neki čija je namjera manipulirati narodom? Možda im se i potkrade neka greška-tako odlučni da sprovedu zadane reforme, spremni su da to urade na način da ne znaju da čine dobro, a sve to u želji da čine loše?

Vjerujem kako će politička budućnost Hrvatskog naroda u beha oglasiti krivom ovu neprekidanost groznog političkog posluživanja, koja samo uznemiruje i povećava nepovjerenje, proizvodeći krize. Dakako da je to tako, jer kriza je savjetničko oružje. Među nama govoreći, nema tu nikakvog stručnog savjetovanja,to je samo katalog metafora. Ko preživi savjetovanje, pričaće! Jer savjetnici žive u carstvu želja, a to Vam je s onu stranu: mogućnosti, vizije novog i sklada s Međunarodnom zajednicom.

Ipak ja sam svoj cilj ispunio, uspio sam Vas suočiti s okrutnošću savjetnika, da i u njemu/njima izazovem napetost, da ih natjeram da dobro razmisle: kako, oko čega i s čim savjetuju lidera. Jer, znate šta u meni izaziva najviše straha, kad je riječ o političkom poslužitelju-kasno otkrivanje štete koju je/su nanijeli a koja uveliko prevazilazi okvire nacionalnih interesa! Manjeg naroda a više savjetnika, najebali smo!!!

Autor: Hrvatin Tomašević
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});