fbpx

Komšić je jedan od najvećih zagađivača bošnjačko-hrvatskih odnosa u BiH, gori nego i međusobni zločini, a evo kako ga se za to nagradi

Autor: Bild.ba

Jebale te Večernje novosti, što ne čitaš Oslobođenje, reakcija je Halila u filmu Lepa sela lepo gore kada mu, na samom početku, Sloba, vlasnik mjesne kafane, čita kako su u Sarajevu ubili svata.

Nekada ugledno i objektivno Oslobođenje danas se srozalo na razinu probošnjačkog pamfletića.

U tom duhu su osobom godine proglasili Željka Komšića, nametnutog člana Predsjedništva BiH. Čovjeka koji je unazadio bošnjačko-hrvatske odnose više nego svi zločini Armije RBiH i HVO-a zajedno.

Komšić je tako za nekada ugledno Olobođenje postao osoba godine. Nije jasno zašto. Naime, Željko Komšić je uz sve ono ružno u BiH jedna obična politička štetočina i najveći dokaz neodrživosti države BiH. Kao takav, Oslobođenju je osoba godine.

Pa svaka čast. Objektivno i istinito informiranje javnosti još jednom je doživjelo veliki poraz. Da to rade no name portali ili neki drugi otvoreni promotori bošnjačkog nacionalizma čovjek bi mogao pomisliti kako se radi o gafu, nečijoj gluposti, nepromišljenoj odluci…

Kada to radi Oslobođenje, onda je jasno koja politika stoji iza tog. Ako vam nije jasno koja, proguglajte gdje se objavljuju kolumne Vildane Selimbegović i Avde Avdića. I proguglajte Dežulovićevu kolumnu o tomu zašto više ne piše za Oslobođenje.

BiH definitivno nepovratno tone prema dnu. U političku, ljudsku i moralnu kaljužu. A mediji poput Oslobođenja, umjesto da ju povuku iz te kaljuže, ovakvim potezima je guraju još dublje na dno.

A s početka spomenuti Sloba je Halilu dao dobar odgovor oko toga zašto ne čita Oslobođenje. Tada to možda i nije bilo tako, ali je danas i gore od tog…

Članak je u originalu objavljen na portalu Bild.ba i možete ga u cijelosti čitati OVDJE

Autor: Bild.ba

ZADNJE VIJESTI