fbpx

Komšić komentirao izjave Grlića Radmana: Neka upamte da se oni nikada neće pitati niti o jednom pitanju u BiH

Autor: Dnevno.ba

Bošnjački član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić komentirao je za Oslobođenje izjave ministra vanjskih poslova Republike Hrvatske Gordana Grlića Radmana o tome kako SIP BiH ne može donositi odluke o provedbi Izbornog zakona BiH.

– Što god da kažu i učine i Grlić-Radman i Milanović i Plenković i cijela Vlada Republike Hrvatske, te kompletan HDZ Hrvatske, neka upamte da se oni nikada neće pitati niti o jednom pitanju u BiH, uključujući i Izborni zakon. U tome mogu tražiti, pa čak i ako dobiju podršku, Bruxellesa, Washingtona, Berlina, Pariza, Moskve, Beograda, Budimpešte, Pekinga, ili bilo koga drugog u svijetu, opet se neće pitati ništa kada je riječ o BiH. To je uzaludno trošenje i vremena i energije, dakle potpuno besmisleno djelovanje, rekao je Komšić.

Bh. inačica Sejde Bajramovića kaže kako su izbori u BiH bili, jesu i uvijek će ostati samo stvar BiH.

– Što se više Zagreb pokušava miješati u unutarnje stvari BiH i što više pokušavaju iskoristiti svoj položaj da pojačaju pritisak na BiH (poput gluposti o blokadi ulaska Finske i Švedske u NATO zbog Izbornog zakona u BiH), to će naš odgovor biti sve tvrđi i tvrđi! Krajnje je vrijeme da se i službenom Zagrebu kaže “ne i dosta je”, dodao je Komšić.

 

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI