fbpx
Foto: Avaz

KOMŠIĆ NAPUSTIO SASTANAK Dodik europskom komesaru u lice: Јa nisam to prvi rekao, to svi pričaju i svi znaju. Zna i on!

Autor:

Članovi Predsjedništva BiH održali su večeras online sastanak sa šefom diplomacije Europske unije Josepom Borrellom

Srpski član i predsjedatelj Predsjedništva Milorad Dodik rekao je da su sa Borrellom razgovarali o non paperu i aktualnoj epidemiološkoj situaciji, prenosi RTRS.

Dodik je rekao da je od Borrellija dobio uvjeravanje da će Europska unija BiH isporučiti određenu količinu cjepiva u narednom periodu.

Dodik je istakao da je stav Republike Srpske da treba voditi razgovore u okviru BiH o svim otvorenim pitanjima, te da je sav problem BiH u bošnjačkoj politici reintegracije, a ne implementacije Dejtonskog sporazuma.

Nakon online sastanka članova Predsjedništva BiH sa visokim predstavnikom EU za vanjsku politiku i sigurnost Josepom Berrellom, Dodik je naglasio da Bošnjaci uporno žele da reintegriraju BiH kako oni zamišljaju, u kojoj nema ni Srba ni Hrvata.

“To je neka građanska podvala koju oni stalno proturaju, jer misle da to službeno djeluje zapadnim zemljama i traže građansko uređenje koje je apsolutno neprimjenjivo u BiH”, rekao je Dodik večeras novinarima u Laktašima.

Prema njegovim riječima, ukoliko je u nekom vremenskom periodu nemoguće doći do dogovora u okviru BiH o tome kako ići dalje, onda je normalnije očekivati da se pokuša mirno razići.

Autor:

ZADNJE VIJESTI