fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Fena

KOMŠIĆ O MILANOVIĆU: Mi nikada nismo bili prijatelji, uvijek sam imao veliku rezervu prema njemu

Autor: Hina

Član predsjedništva BiH Željko Komšić kazao je u petak kako on i hrvatski predsjednik Zoran Milanović nikada nisu bili prijatelji i ocijenio da je inzistiranje na izmjenama izbornog zakona uz prijetnje nastavak politike čiji je krajnji cilj podjela BiH.

“Milanović i ja nismo nikad bili jarani. Od prvog trenutka kad sam ga upoznao imao sam ne malu, nego veliku rezervu prema njemu”, izjavio je Željko Komšić novinarima u Sarajevu.

Predsjednik Zoran Milanović je ranije ovog tjedna kazao kako je kao nekadašnji čelnik SDP-a Hrvatske podržao “jarana” Komšića u prvoj kampanji za izbor u tročlano predsjedništvo BiH, ali je dodao da je bio naivan i da je to prijateljstvo raskinuo kada je vidio kako je sadašnji hrvatski član tog tijela “džepar i lopov”.

Komšić je ocijenio kako ga Milanović zapravo koristi kao sredstvo obračuna s hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem, no da ga to ne brine, nego način na koji se predsjednik susjedne države odnosi prema BiH.

“To se ne može zvati ni prijateljskim ni dobrosusjedskim odnosima”, kazao je Komšić.

Dodao je kako mu nisu problem ni Milanović kao ni čelnik HDZ BiH Dragan Čović, nego politika kojom se, po njegovu sudu, nastavlja sve ono što je započeto 92. i 93., odnosno navodni dogovor čiji je cilj komadanje BiH, sada pod izlikom potrebe za izmjenama izbornog zakona.

Kazao je kako je nužno nastaviti borbu za opstanak BiH koja bi se sada trebala voditi političkim a ne vojnim sredstvima.

“Što oni više pritišću i što misle da imaju više saveznika po cijelom svijetu, mi cemo biti samo tvđi i tvrđi. Samo im treba jasno staviti do znanja da što god pokušali neće uspjeti”, istaknuo je Komšić.

 

Autor: Hina
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});