fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Fena

KOMŠIĆ OPLEO PO HDZ-u: Jasno je da nisu odustali od blokade izbora, neće im uspjeti!

Autor: Dnevno.ba

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić izjavio je danas da je sada već potpuno jasno svima da HDZ nije odustao od svog plana da blokira održavanje izbore ove jeseni, a sada je privolio i svoje partnere iz SNSD-a da ih podrže u tome.

Dodao je da ovaj put to rade tiho – javno govore da su za izbore, a ustvari koriste sve mehanizme da spriječe SIP BiH da dođe do novca kako bi izbori bili organizirani.

– Mislim čak da imaju podršku šačice odmetnutih predstavnika međunarodne zajednice, a sve kako bi se nakon odgađanja izbora opet vratili pregovorima oko izbornog zakona. To su isti ljudi koji bez obzira na javne stavove institucija i zemalja koje predstavljaju, već godinama pokušavaju Čoviću dati ono što želi. Srećom, oni su manjina, i neće im uspjeti spletkarenje – naveo je Komšić.

Smatra da je apsolutni prioritet svih probosanskih stranaka da izbori budu održani.

– Čini mi se da su se neki uspavali, a to ne smijemo sebi dopustiti, jer će posljedice biti katastrofalne. Odgađanje izbora samo jedan mjesec dana će vjerojatno značiti i odgađanje u nedogled. Moramo svi djelovati zajednički prema međunarodnoj zajednici. Ako zbog Čovićevih i Dodikovih blokada ne prebacimo sredstva već ovaj tjedan, a ne vidim kako će to biti moguće, Visoki predstavnik mora donijeti odluku – poručio je Komšić, prenosi Bild.ba.

 

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});