fbpx

KOMŠIĆEV POTRČO SE JAKO RAZLJUTIO Milan Dunović poručio Vulinu da BiH ostavi na miru

Autor: Dnevno.ba

Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Milan Dunović reagirao je danas na izjave Aleksandra Vulina, ministra unutarnjih poslova Republike Srbije, pozivajući ga da Bosnu i Hercegovinu ostavi na miru.

– Vulinu nije jasno da Republika Srpska nije, i ne može biti, država. Bilda svoj ego objašnjavajući nam gdje može ili ne može da proslavi slavu, te podijeli kruh. Sve su to, u najmanju ruku, neozbiljne priče, nedostojne nekoga tko se nalazi na ministarskoj poziciji u Srbiji – ističe Dunović.

Istovremeno, smatra zabrinjavajućim što sa pozicije ministra unutarnjih poslova Srbije, Vulin danima upućuje opasne izjave spram Bosne i Hercegovine, naglašavajući da spominjanje “srpskog sveta“ nije ništa drugo nego priča o „velikoj Srbiji“, te pitajući se je li “dotični uopće svjestan apsurdnosti svojih izjava i opasnosti koju one mogu prouzrokovati”.

– Omalovažavanje institucija Bosne i Hercegovine i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića, pokušaj oživljavanja ideje ‘velike Srbije’ i verbalizacija osobnih frustracija, nisu nešto što može biti na liniji dobrosusjedskih odnosa. Tužno je tko sve obavlja značajne funkcije u državnom vrhu Srbije – navodi se u reakciji.

U tom kontekstu, Dunović poziva Vulina da zaboravi svoje dječačke snove i posveti se poslu za koji ga građani Srbije plaćaju.

– Ministre Vulin, da vam poručim, onako, kao Srbin Srbinu: Sa mnom ne možete podijeliti kruh, a sigurno ni Bosnu i Hercegovinu. Zaboravite svoje dječačke snove i posvetite se poslu za koji vas građani Srbije plaćaju. Bosnu i Hercegovinu ostavite na miru – navodi se u reakciji potpredsjednika Federacije BiH Milana Dunovića, priopćeno je iz njegovog kabineta.

Inače, Dunović je član Demokratske fronte koju vodi Željko Komšić i jedan je od dvoje potpredsjednika Federacije BiH.

Njegove političke izjave uglavnom su probošnjačke i promoviraju takozvanu građansku državu u kojoj bi jedan narod u BiH nad druga dva vršio političku i svaku drugu dominaciju.

Dunović, koji je Srbin, tako Komšiću služi kao potrčko kako bi ovaj među nekim stranim krugovima mogao govoriti o multinacionalnom karakteru svoje politike. No, Dunović je uglavnom samo potrčko Željka Komšića s obzirom na to da politika za koju se on zalaže među bosanskohercegovačkim Srbima i Hrvatima nema gotovo nikakvu pa ni promilsku potporu.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI