fbpx
FOTO FENA

KONAKOVIĆ: Nakon što sam otvorio pitanje diplome supruge predsjednika SDA, ekspresno je stigao anonimni mail kako sam zapravo ja lažirao diplomu

Autor: dnevno.ba

Lider Naroda i pravde Elmedin Konaković je rekao da se ponovo aktivirala priča o njegovoj diplomi, iako ju je inspekcija provjeravala nekoliko puta.

”Ovog puta samo stranački mediji (Hayat, Stav, Faktor), jer nitko ozbiljan se ne bavi lošim spinovima istrošenih KOS-ovaca, al’ evo ja hoću. Nakon što sam na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo otvorio pitanje diplome supruge predsjednika SDA, ekspresno je stigao anonimni mail kako sam zapravo ja lažirao diplomu. Taj ‘anonimni mail’ preuzeli odmah grlati zastupnici/kamikaze, preuzeli stranački botovi i obradili mediji režima”, rekao je Konaković.

Ozbiljno važnim smatra validnost diploma svih izabranih dužnosnika pa je stoga iznio prijedlog:

”Pozivam suprugu predsjednika SDA, gospođu Izetbegović, da odemo zajedno na njen i moj fakultet, da u studentskoj službi prođemo kroz njen i moj dosje, da razgovaramo s profesorima čija imena stoje upisana pored naših ocjena, da provjerimo prijave ispita i sve ostale detalje. Nemam ništa protiv da nas prate kamere Hayata, novinari i fotografi Stava i Faktora”, dodao je. Kazao je i da se može usput “posjetiti i fakultete direktora OSA-a, provjeriti na isti način i njegove diplome, on ih ima više.” ”Jer neće priča o krivotvorenim diplomama nestati ni prestati, vjerujte mi. Bez obzira na sve laži kojima želite s te priče skrenuti”, zaključio je.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI