fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Konaković: Ponavljam, nije uredu da Bošnjaci biraju hrvatskog člana Predsjedništva

Autor: Dnevno.ba

Lider Naroda i pravde Elmedin Konaković rekao je za N1 da je apsolutno protiv prijedloga predsjednika HDZ -a BiH Dragana Čovića da se napuni Dom naroda. Još jednom je ponovio da je protiv toga da Bošnjaci izaberu “hrvatskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine”.

Konaković je danas kategorički odbacio optužbe da podržava Čovića i na taj način pomaže u podjeli države.

„Upravo to rade oni koji su nas doveli u situaciju da svoje stavove možemo izraziti samo putem prosvjeda, a vrlo slabo ili nikako kroz institucije. Nekoliko sam puta ponovio da su Bošnjaci izabrali hrvatskog člana Predsjedništva BiH i još uvijek mislim da to nije u redu. S druge strane, apsolutno sam protiv prijedloga Dragana Čovića da se popunjavanje Doma naroda izvrši geografski – to bi bio uvod u treći entitet. I borit ćemo se protiv toga dok smo živi ”, rekao je.

Prvi čovjek NiP -a istaknuo je da je prijedlog ove stranke s četvrtim članom Predsjedništva BiH “dobio na značaju” kada su se počeli analizirati prijedlozi obje strane. Dodao je kako se prijedlog SDA do sada nije čuo …

“Vidjeli smo to kao radni papir, ali nismo čuli službeni stav SDA.”

Elmedin Konaković ponovio je da je “apsolutno protiv” prijedloga “geografskog popunjavanja Doma naroda”, da Hrvat iz Sarajeva nije Hrvat, te da Dragan Čović, prema njegovim riječima, vješto koristi “jedan nedostatak kojem ima naslov “.

Dnevnik.ba

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});