fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
FOTO FENA

KONAKOVIĆ: Sankcije Marinku Čavari su direktan šamar politici Dragan Čovića i poruka da ovi koji blokiraju procese i nanose štetu se neće dobro provesti

Autor: dnevno.ba

Specijalni izaslanik SAD-a za Zapadni Balkan Gabriel Escobar danas je stigao u Sarajevo i odmah održao sastanak sa predstavnicima vladajuće ‘Trojke’ u Kantonu Sarajevo.

Nakon održanog sastanka medijima se obratio Elmedin Dino Konaković, lider Naroda i Pravde koji je istaknuo da je dolazak Escobara i svih ljudi u ime SAD garantira da će se BiH lakše izboriti sa problemima u kojima se trenutno našla.

“Svi smo svjedoci koliko je rat u Ukrajini vratio pozornost i pažnju najvećih svjetskih igrača prije svega Europske unije. Napokon su se razbudili. Istina Američka adminstracija je bila uključena u neke procese, ali ne u ovoj mjeri kao sada. Iskren moram biti, razgovarali smo i o sankcijama koje su direktno upućene ka onima koji blokiraju procese, ali i onima koji su prepoznati kao lideri korupcije u našoj zemlji”, kazao je Konaković.

Lider NiP-a je također prokomentirao i najnovije sankcije SAD koje su uvedene Marinku Čavari i Alenu Šeraniću.

“Sankcije su zapravo potvrda da oni koji vas u budućnosti budu birali ili podržavali žele zajedno sa vama u neku crnu rupu civilizacije. SAD administracija nije neka nevladina organizacija, dobro znaju zašto su i koga odabrali da u njega upere prstom”, rekao je Konaković.

Dodao je kako su sankcije Marinku Čavari najjasnija poruka koju je do sada mogao dobiti HDZ i Dragan Čović.

“Ovo je direktan šamar politici Dragan Čovića. Poslana je poruka da ovi koji blokiraju procese i nanose štetu se neće dobro provesti, to je ohrabrujuća poruka”, rekao je Konaković.

Medijima se također obratio i Edin Forto, lider Naše stranke, koji je kazao kako su ključne poruke koje su SAD poslale upravo to da se raduju novoj generaciji političara koji će ovu zemlju provesti naprijed.

“Primjeti se jaka opredjeljenost SAD ka Bosni i Hercegovini njenoj stabilnosti i njenom putu ka EU. Ono što smo danas čuli na sastanku je je ohrabrujuće i dugoročno i kratkoročno u smislu. Ove godine ćemo dobiti priliku da se izborimo za ono za šta se bori ova grupa stranaka” kazao je Forto.

Ispred SDP-a sastanku je nazočio Saša Magazinović. Magazinović je kazao da je jedna od ključnih tema sastanka bila i korupcija.

“Živimo u vremenu kada se građani razlikuju u političkim preferencijama, ali svi su spremni reći da je u ovoj zemlji problem nedostatak borbe protiv korupcije posebno one institucionalne. I moram da kažem da je kao vrlo pozitivan primjer navedeno ono što radi Vlada Kantona Sarajevo.” rekao je Magazinović.

Nakon sastanka su se oglasili i na službenom Twitter nalogu Velepsolanstva SAD-a.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});