fbpx
Korisnik

KORDIĆ: Odgovorno tvrdim da će Mostar za moga mandata dobiti sportsku dvoranu

Autor: Dnevno.ba

„Ako rezultati pokažu opravdanost sadašnje lokacije odgovorno tvrdim da će Mostar još za moga mandata dobiti sportsku dvoranu“, obećao je u emisiji Kompas RTV-a Herceg Bosne gradonačelnik Mostara Mario Kordić. 
„Uzeli smo taj projekt i pretresli sve što se događalo. Nismo odustali od stare lokacije kod Mepasa. Projektnom timu smo poslali svu dokumentaciju kako bi se vidjela moguća tehnička rješenja. U petak imamo sastanak s tim timom. Tada ćemo znati i cijenu. Ovu godinu možemo početi s nastavkom radova. Radi se o projektu vrijednom nekoliko desetina milijuna KM i zato moramo napraviti javnu raspravu kako bi građani iskazali svoje mišljenje. Ukoliko se odlučimo za drugi model i drugu lokaciji ide ponovno cijela priča oko dokumentacije i tu se ne bih usudio iznositi prognoze. Ipak priželjkujem da to bude već predviđena lokacija. I to trebamo završiti“, poručio je Kordić.

Rekao je da je Mostar primjer kako bi Bosna i Hercegovina mogla izgledati.

„Pokazali smo u Gradu da kada se donesu konkretni sporazumi, kada su svi zaštićeni na izvjestan način te kada svi mogu komunicirati svoje želje i ideje da to može funkcionirati.“

Ministar obrazovanja u Vladi Srednjobosanske županije Bojan Domić u emisiji Kompas je istaknuo kako Travnik već duže vrijeme traži da dobije, po uzoru na Mostar sličan statut. „Ova dva grada su slična i zašto ne bi imali sličan politički model koji nije izmišljen. Ne tražimo ništa što nije viđeno. Zašto nešto u Mostaru može, a ne u drugim gradovima i općinama koji su mu slični. Pokrenuli smo inicijativu u tom smjeru“, rekao je Domić.

Kada je u pitanju parking u Mostaru gradonačelnik Kordić ističe da je situacija kaotična i kako je krajnje vrijeme da se pokrene Mo Parking te da se napravi reda. Podijeljen je u dvije zone. Prvu zonu čini 15 posto, a drugu 85 posto parkinga.

„Svi Mostarci imaju mogućnost kupiti godišnju, mjesečnu ili neku drugu kartu u drugoj zoni. Pravo na kupnju karte u prvoj zoni imaju mještani te zone i pravni subjekti koji imaju registrirane firme u prvoj zoni“, objasnio je gradonačelnik Kordić.

Naplata parkinga u Mostaru počinje od 7. veljače, a već je omogućena kupnja karata te Kordić poziva sve da kupe karte kako bi izbjegli gužve u veljači.

„Ovo bi trebalo uvesti više reda i više parkinga. Bit će muka, ali svi gradovi su prošli ovaj proces proći ćemo ga i mi. Sav prihod od parkinga će se koristiti za osiguravanje dodatnih parkirnih mjesta.“

Na pitanje voditelja i urednika emisije Miroslava Vasilja kako riješiti problem nečistoće grada Kordić je naveo kako komunalnim djelatnicima treba što prije nabaviti čistilice i opremu kojom se održava grad, a to je preduvjet kako bi se vidjeli rezultati.

„Također povećat će se broj onih koji će čistiti ulice i stambena naselja“, poručio je gradonačelnik Kordić.

Više o svemu u videoprilogu.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI