fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Grad Mostar

Kordić u razgovoru s izaslanstvom Slovačke naglasio važnost promjene Izbornog zakona

Autor: Fena

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić u srijedu se u Gradskoj vijećnici sastao s izaslanstvom Republike Slovačke koje su činili zamjenica ministra vanjskih i europskog poslova Slovačke Ingrid Brockova, veleposlanik Slovačke u BiH Martin Kačo i zamjenik veleposlanika Patrik Turošik, u pratnji počasnog konzula Slovačke u BiH Rajka Zelenike.

Tom prilikom mostarski gradonačelnik upoznao je članove izaslanstva s aktualnom političkom situacijom u Mostaru i Bosni i Hercegovini. Naglasio je činjenicu kako je novi Izborni zakon za Grad Mostar omogućio ravnopravnost svih naroda u gradu, te kako bi po istom principu trebao biti urađen i Izborni zakon na državnoj razini.

Kordić je podsjetio kako je dogovor o Izbornom zakonu u Mostaru uključivao i dogovor oko promjena Izbornog zakona na državnoj razini, ali taj proces još nije završen.

Također je naglasio važnost izmjene Izbornog zakona kako bi se počeli baviti ekonomskim pitanjima koja su važna za život građana.

Zamjenica ministra vanjskih i europskih poslova Slovačke Ingrid Brockova istaknula je spremnost Slovačke pomoći BiH u procesu ulaska u Europsku uniju. Navodeći kako je slovačko društvo prošlo kroz proces tranzicije te svojim iskustvom može pomoći pokretanju procesa u našoj zemlji.

Predstavnica izaslanstva Slovačke i gradonačelnik Kordić razmijenili su darove i poslali pozitivne poruke o važnosti međusobne suradnje i poštovanja u svim segmentima društva, priopćeno je iz Ureda mostarskoga gradonačelnika.

Autor: Fena
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});