fbpx
Foto: Fena

Krenulo je tiskanje glasačkih listića za Opće izbore u Bosni i Hercegovini

Autor: Fena

Tiskanje glasačkih listića za Opće izbore u Bosni i Hercegovini zakazane za 2. listopada ove godine, počelo je danas u kompaniji “Unioninvestplastika“ u Vogošći.

Predsjednik Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP) BiH Suad Arnautović je izjavio novinarima da je kompanija “Unioninvestplastika“, nakon provedenog postupka javne nabavke, dobila posao tiskanja i pakovanja glasačkih listića koji će se koristiti na Općim izborima u BiH 2022. godine.

Po njegovim riječima, danas počinje tiskanje oko 14 milijuna glasačkih listića za što će biti utrošeno oko 120 tona papira.

– Podsjećam da će se na glasačkim listićima naći 127 političkih subjekata (72 političke stranke, 38 koalicija i 17 nezavisnih kandidata) s ukupno 7.257 kandidata – naveo je Arnautović.

Napomenuo je da je Središnje izborno povjerenstvo BiH odlukom od 7. srpnja ove godine, imenovala tim zadužen za praćenje realizacije usluga tiskanja i pakovanja glasačkih listića za Opće izbore 2022. godine.

Kazao je da će tim pratiti i nadzirati nabavku, dopremanje, skladištenje i upotrebu papira s vodenim žigom i proces tiskanja i pakovanja glasačkih listića o čemu će pismeno izvještavati SIP BiH.

– Ističemo da postoji višestruka kontrola i nadzor nad procesom tiskanja i pakovanja glasačkih listića, da postoji 24-satni video nadzor kojem SIP BiH može pristupiti u svakom trenutku bez obaveznog fizičkog prisustva u prostorijama kompanije, dakle iz sjedišta SIP-a BiH. Snimci videonadzora će biti sačuvani i predati SIP-u BiH – kazao je Arnautović.

Naveo je da danas počinje tiskanje glasačkih listića za birače koji će glasati putem pošte izvan BiH.

O datumu početka slanja glasačkih paketa u inozemstvo javnost će biti blagovremeno informirana.

 

Autor: Fena

ZADNJE VIJESTI