fbpx
FOTO: Mahir Sarajlić

Gradsko kazalište mladih iz Viteza osvojilo prvo mjesto za predstavu “Šmizle”

Autor: Mahir Sarajlić

VITEZ - Na 13. festivalu srednjoškolskog dramskog stvaralaštva BiH Gradsko kazalište mladih Vitez osvojilo je prvo mjesto u kategoriji kazališnih grupa s predstavom "Šmizle". Drugo mjesto osvojila je kazališna grupa "TiM" Trebinje za predstavu "Oproštaj", a treće mjesto Gradsko pozorište Trebinje za predstavu "Slijepa ulica".

U kategoriji škola, nagrade za predstavu u cjelini dobili su, za prvo mjesto Gimnazija “Jovan Dučić” Doboj s predstavom “Taj ludi svijet”, za drugo Prva Gimnazija u Zenici s predstavom “DNK” i treće KŠC sv. Franjo, Opća Gimnazija, Tuzla, za predstavu DNA.

Berna Mišković i Ivona Matošević, članice GKM Vitez osvojile su nagrade za najbolja glumačka ostvarenja na ovogodišnjem festivalu.

“Ovo je treći put da smo osvojili nagradu za najbolju predstavu na festivalu srednjoškolskog dramskog stvaralaštva BiH, a nakon Zločestobije i Don Quijotea, Šmizle su potvrdile naš kontinuiran rad i kvalitetu” – kazao je voditelj GKM Vitez Ivan Sajević, naglasivši kako je nagrada posvećena svim članovima GKM Vitez, bivšim, sadašnjim i budućim.

Nova predstava GKM Vitez “Šmizle”, u režiji mladog Brune Grebenara, prema tekstu Miljoruba Nedovića, osvojila je nagradu publike za najbolju predstavu na Aplauz festu u Banjoj Luci, a nagrada za najbolju predstavu 13. FSDS BiH u Konjicu dodatno je potvrdila kvalitetu ove predstave i ansambla GKM Vitez.

Pobjedom na 13. FSDS BiH GKM Vitez automatski je izborilo plasman na Međunarodni festival srednjoškolskog dramskog stvaralaštva – Juventafest, koji će se održati u rujnu 2015. godine u Sarajevu.

Autor: Mahir Sarajlić

ZADNJE VIJESTI