fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

OHO! PA TO ĆE BITI PRAVI SPEKTAKL ZA LJUBITELJE ETNO GLAZBE I PLESA! Večer hrvatskog folklora u Neumu okupit će oko 300 sudionika iz BiH i regije

Autor: Fena

Večer hrvatskog folklora, koja će se već trinaestu godinu zaredom održati u Neumu, okupit će  brojna kulturno- umjetnička društva iz BiH i regije, a održat će se pod nazivom ‘Oj kamenu rodni moj’.

Po riječima predsjednika i voditelja HKUD “Lindžo” iz Neuma Zlatka Glavinića, na manifestaciji se očekuje oko 300 sudionika, a svoje učešće najavila su kulturna društva i skupine iz Gevgelije, Subotice, Ivanić-Grada, Knina, Širokog Brijega, Čapljine, Neuma i Metkovića.

Kako je istakao, ovo je događaj kojim se njeguje tradicija hrvatskog i hercegovačkog kraja i običaja.

– Manifestacijom želimo da upotpunimo kulturnu i turističku ponudu Neuma, a njen značaj je i u očuvanju tradicije neumskog kraja te saradnji s drugim društvima, razmjeni prijateljstava, kulturnih dobara i slično – kazao je Glavinić za Fenu.

Jedan od mnogih ciljeva događaja je, kako je dodao, da se zna što je radost, što je veselje, kako se ljudi vesele i žive, da nisu uvijek pod nekakvim pritiskom, te nastojati tu pozitivnu energiju i priču širiti dalje.

– Jedan od ciljeva je i privući mladost, da se upoznaju sa svojom kulturom i tradicijom, da se zna kako smo se nekad radovali i kako smo živjeli- naglasio je Glavinić.

Večer hrvatskog folklora “Oj kamenu rodni moj” održat će se 21. augusta, a počet će u 20 sati svečanim defileom svih izvođača nakon kojeg će u 20.30 sati na plaži hotela Zenit biti održani nastupi kulturno-umjetničkih društava.

Posjetioci će moći uživati u izvedbama Mažoretkinja iz Neuma, neumskog HKUD-a Lindžo, Gradske glazbe iz Metkovića, HKUD-a Hutovo iz Hutova, HKC-a Bunjevačko kolo iz Subotice, ŽVS Ive iz Ivanić – Grada, Ansambla Bojmija iz Gevgelije, HKD-a Napredak iz Knina, HKUD-a Sveti Ante Dretelj iz Čapljine, HKUD-a Hercegovac iz Širokog Brijega a nastupit će i humorista Ivan Delaš iz Splita.

Cjelokupni događaj organizirao je HKUD “Lindžo” iz Neuma, pod pokroviteljstvom Općine Neum i u sklopu Neumskog ljeta.

Autor: Fena
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});