fbpx

Predstava “Snovopriča o životu Petra Barbarića” na sceni HNK Mostar 31. listopada

Autor: Dnevno.ba

MOSTAR - Predstava "Snovopriča o Petru Barbariću" životna je priča o slugi Božijem Petru Barbariću koji je umro u 23. godini na glasu svetosti. Petar Barbarić čije ime danas nosi Katolički školski centar u Travniku, rođen je u Klobuku kod Ljubuškog u obitelji s devetero djece, pučku školu je završio u Vitini te nastavio školovanje u sjemeništu u Travniku gdje je i umro. Uskoro se proširio glas o njegovoj pobožnosti pa su mnogi hodočasnici dolazili na njegov grob, palili svijeće i primali tražene milosti. Svojim životom predanim vjeri i brojnim krepostima zaslužio je skoro proglašenje blaženim.

Predstava “Snovopriča o Petru Barbariću” je nastala u koprodukciji Hrvatskog kazališta Travnik, Pozorišta Travnik i Dramske scene KŠC Travnik. U predstavi glume: Matej Baškarad Nebojša Filipović, Darko Smodek, Roberto Zahirović te Antonio Bilić. Autor i režiser predstave je Rusmir Agačević.

Predstava koja u Mostar dolazi u organizaciji HKZ Troplet iz Mostara će biti odigrana na sceni HNK Mostar u četvrtak 31. listopada 2019. u 19 sati. Ulaz je slobodan, priopćeno je iz HNK Mostar.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI