fbpx

Sarajevska zima u Narodnom pozorištu Sarajevo

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - U Narodnom pozorištu Sarajevo direktor NPS Izudin Bajrović i direktor Internacionalnog festivala Sarajevska zima Ibrahim Spahić postigli dogovor o partnerstvu i realizaciji programa 35. Internacionlanog festivala Sarajevska zima pod motom „Buka i Bijes“ koji će biti izveden u Kući na obali.

Direktor NPS Bajrović izrazio je zadovoljstvo što se višedesetljetna suradnja Narodnog pozorišta Sarajevo i festivala Sarajevska zima uspješno nastavlja.

Direktor festivala Sarajevska zima Ibrahim Spahić je istakao:

“Tridesetpetogdišnja suradanja s Narodnim pozorištem Sarajevo rezultirala je izvanrednim operskim, dramskim, baletnim i multimedijalnim predstavama i veoma značajnim gostovanjima renomiranih svjetskih umjetnika i pozorišta”.

Ovogodišnja Sarajevska zima bit će u znaku kreativne buke i bijesa i prirodno mjesto otvaranja festivala su Trg Susan Sontag i Narodno pozorište Sarajevo.

Iz bogatog programa festivala Sarajevska zima planiranog za veljaču izdvajamo:

Državni ansambl igara i plesa Mađarske – 7. veljače u 20 sati, Gala koncert Sarajevske filharmonije s umjetnicima Oulim orkestra iz Južne Koreje – 9. veljače u 20 sati i predstava Nacionalnog teatra Brno „Vera“ – 25. veljače u 19:30 sati.

U program Sarajevske zime uvrštena su i ostvarenja Narodnog pozorišta Sarajevo: premijera drame Brehtov „Kavkavski krug kredom ” u režiji Paola Magellija – 14. veljače u 19:30 sati, balet „Okovani Prometej” u režiji i koreografiji Belme Čečo Bakrač – 16. veljače u 19:30 sati, Rosinijeva opera “Seviljski Berberin” – 26. veljače u19:30 sati i koprodukcijska predstava Narodnog pozorišta Sarajevo i festivala Sarajevska zima “Fistik ili san o suncu, mjesecu i još nekim sitnicama“ u režiji Admira Glamočaka- 27. veljače u 19:30 sati.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI